Nogomet

Dveletnica po napadu angleškega nogometaša utrpela trajne možganske poškodbe

Essex, 22. 08. 2024 13.00 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

32-letni angleški nogometaš Kiernan Hughes-Mason je bil spoznan za krivega nasilja nad otroki in povzročitve hudih telesnih poškodb. Dveletna hčerka njegove partnerke je utrpela trajne možganske poškodbe.

Angleška policija
Angleška policija FOTO: Shutterstock

Januarja leta 2020 je bila dveletna deklica po napadu Kiernana Hughesa-Masona prepeljana v bolnišnico, kjer je eden izmed zdravnikov njene poškodbe primerjal s poškodbami, ki jih povzroči prometna nesreča pri visoki hitrosti ali padec s precejšnje višine. Poškodbe so bile tako hude, da so morali deklico dati v umetno komo, na njenem telesu pa so identificirali 17 različnih poškodb, do katerih naj bi prišlo med oktobrom 2019 in januarjem 2020.

Nekaj dni pred incidentom je Hughes-Mason številnim ljudem pošiljal sporočila, v katerih je pisal o tem, kako jezen je, ker mora skrbeti za hčerko svoje partnerke. "Res mi gre na živce. Udaril jo bom," je zapisal v enem izmed sporočil.

Po skoraj treh letih je Kraljevska tožilska služba Hughesa-Masona obsodila naklepne hude telesne poškodbe in nasilja nad otroki. Po sojenju, ki je trajalo v zadnjih tednih, ga je porota spoznala za krivega. Kazen mu bodo izrekli 10. septembra.

Hughes-Mason, ki se je na angleški nogometni zemljevid prebil skozi akademiji Arsenala in Tottenhama, je tekom svoje profesionalne kariere igral za drugoligaša Millwall in število ostalih otoških nižjeligašev. V zadnjih letih je deloval kot trener.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Danes zvečer je bil klub seznanjen s šokantno novico v zvezi z našim nekdanjim igralcem in trenerjem, ki je bil spoznan za krivega grozljivih zločinov. Vsi, povezani s klubom, izražamo globoko sožalje žrtvi in njeni družini," so med drugim v uradni izjavi kluba zapisali pri Hashtag Unitedu, na podoben način pa so se po sojenju odzvali tudi številni ostali klubi, pri katerih je Hughes-Mason v preteklosti deloval kot igralec oziroma trener.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

32-letnik je nazadnje vodil Enfield Borough, po obsodbi v sredo pa se je klub nemudoma odzval: "Enfield Borough FC se je odločil, da Kiernana Masona-Hughesa razreši njegovih trenerskih dolžnosti. Zavezani smo k ohranjanju najvišjih standardov integritete in odgovornosti ter verjamemo, da je to dejanje potrebno za ohranjanje teh vrednot."