Nogomet

Dunga spodbuja Argentince

Rio de Janeiro, 13. 10. 2009 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor brazilske nogometne reprezenetance Carlos Dunga je prepričan, da se bodo Argentinci brez dodatnih kvalifikacij uvrstili na svetovno prvenstvo.

Martin Palermo je na zadnji tekmi proti Peruju zadel v izdihljajih sodniškega dodatka.
Martin Palermo je na zadnji tekmi proti Peruju zadel v izdihljajih sodniškega dodatka. FOTO: Reuters

Številni skromni dosežki argentinske nogometne izbrane vrste bi lahko Gavče stali uvrstitve na svetovno prvenstvo, njihov največji podpornik pa je ta hip selektor brazilske izbrane vrste Carlos Dunga. V kolikor v zadnjem krogu Maradonina četa na gostovanju ne premaga Urugvaja lahko pristane celo na šestem mestu kvalifikacijske skupine, kar bi pomenilo neuvrstitev v razigravanje za SP.

"Urugvaj bo napadel na vso moč. Argentinci bodo imeli tako veliko prostora za igranje. Tokrat ne bodo tako nervozni kot proti Peruju in bodo igrali veliko bolje. Verjamem, da se bodo uvrstili direktno na SP," je dejal Dunga v pogovoru za Globo TV. Argentinci so v soboto po zaslugi Martina Palerma prišli do zmage nad Perujem v izdihljajih sodniškega dodatka (2:1). Na lestvici južnoameriških kvalifikacij so trenutno na četrtem mestu, ki še zadnje direktno vodi v Južnoafriško republiko.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luka2k
13. 10. 2009 12.31
kakor je rekel Dunga; Urugvajci bodo napadali na vso moč, kar lahko pomeni veliko prostora za Argentinske protinapade in verjamem, da bodo uspešni vsaj v nekaj poskusih in da jih bomo gledali na SP.
leondejan1
13. 10. 2009 08.56
argentinci bodo igrali bunker prvih 15 minut ko pa bodo dobili gol bo sledila prava petarda nasuli jim bodo štiri komade in potem se bodo jokali in vi tudi ki navijate za argentino