Nogomet

'Vedno sem imel željo zaigrati v rdeče-belem dresu na polni Marakani'

Beograd, 28. 08. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant, Jan Lukač
Komentarji
5

Crvena zvezda in Bodo/Glimt se bosta nocoj udarila na povratni tekmi zadnjega dela kvalifikacij za Ligo prvakov. Norvežani so si na domačih tleh priigrali minimalno prednost (2:1), a v Beogradu jih čaka peklensko vzdušje na (verjetno) razprodanem stadionu Rajko Mitić. Slovenski reprezentant Vanja Drkušić ob vsem tem doživlja svoje otroške sanje, ob tem pa verjame v uspeh v dvoboju, ki si ga boste lahko ogledali v prenosu od 20.45 na Kanalu A in VOYO.

Vanja Drkušić se je pred 12 dnevi pridružil zasedbi iz Beograda. Na svoj debitantski nastop še čaka, dočakal pa bi ga po vsej verjetnosti lahko že nocoj. 

"Že pred samim prihodom v Beograd sem se zavedal veličine kluba, veličine mesta. Zdaj, ko sem tukaj, čutim to vsakodnevno. Gre za velik klub z ogromno navijači. Ekipa me je zelo dobro sprejela, nekoliko lažje mi je tudi, ker je tukaj Timi (Max Elšnik), tako da adaptacija ni trajala dolgo," pravi slovenski reprezentant, ki se je hitro prilagodil na novo ekipo. 

Ekspresno prilagoditev slovenskega branilca sta potrdila tudi kapetan Uroš Spajić in trener Vladan Milojević

"Super fant je. Mi ga ne tretiramo kot tujca, govori naš jezik, hitro se je vključil. Od Vanje, ki sedaj ni bil v ritmu, pričakujem, da bo hitro konkuriral za prvo postavo," je dejal Spajić.

Milojević pa je dodal: "Vsi Slovenci so v Zvezdi pustili velik pečat, za kar so postali ljubljenci navijačev. Izredno zadovoljen sem s prihodom Vanje. Soigralci so ga dobro sprejeli. Je veliki Zvezdaš, imel je željo, da pride k nam."

Proti Norvežanom, kot kaže, še ne bo v udarni enajsterici

Drkušić bo zagotovo v kadru za tekmo z Bodo/Glimtom, a sodeč po besedah srbskega stratega srečanja ne bo začel.

"Videli bomo, kako je z njim, a ne mislimo ničesar tvegati. V polni pripravljenosti ga pričakujemo nekje po reprezentančnem odmoru. Imel je nekoliko daljši premor, ni treniral z ekipo, saj je čakal na prestop, kar je sestavni del nogometa, toda Vanja je veliki profesionalec in če bo moral igrati, sem prepričan, da bo dal vse od sebe," je povedal Milojević.

Vladan Milojević
Vladan Milojević FOTO: 24ur.com

"Želim si zaigrati na tej tekmi, ampak moram biti realen. Mesec in pol nisem imel pravega treninga z ekipo, tekme. Čutim neko pomanjkanje, ampak se fizično zelo dobro počutim. Mislim, da bom potreboval nekaj časa, da se vrnem nazaj v ritem treningov in tekem, ampak mi bo ob podpori soigralcev in trenerja to precej lažje," pa je svoje mnenje izrazil še Slovenec, ki ima za sabo izjemno evropsko prvenstvo. 

Povratni obračun zadnjega dela kvalifikacij za Ligo prvakov med Crveno zvezdo in norveško zasedbo Bodo/Glimt bo nocoj na Marakani. Tekmo si boste lahko od 20.45 ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO. 

Drkušić živi otroške sanje mnogih, tudi svoje

"Vsa moja družina navija za Crveno zvezdo, zato sem vedno imel željo, da zaigram v rdeče-belem dresu na polni Marakani. Sedaj se mi bo ta želja uresničila, zato sem zelo vesel, prav tako pa so veseli tudi moji domači," je s ponosom v očeh uresničitev sanj komentiral novi branilec Zvezde.

24-letni Drkušić je hitro osvojil srca Zvezdinih pristašev, in sicer z objavo fotografije, ki prikazuje slovenskega branilca v otroških letih sredi zelenice kultne Marakane. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Z družino smo bili pred kakšnimi 14 leti na obisku v Beogradu pri sorodnikih. Šli smo na ogled Marakane, kjer smo dobili tudi možnost, da stopimo na zelenico. In tako je nastala slika, ob podpisu pogodbe pa smo si rekli, da jo moramo ponoviti," je razložil.

UEFA Liga prvakov: Crvena zvezda - Bodo / Glimt
UEFA Liga prvakov: Crvena zvezda - Bodo / Glimt FOTO: VOYO

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Inteligent Investor
28. 08. 2024 10.32
+2
Za Beograd, za Beograd . Firmo Krstić
kala 09
28. 08. 2024 08.39
+8
Zvezdi je iz tem igralskem kadrom limit LIGA EVROPA
Davao
28. 08. 2024 08.24
+9
Prava Marajana je lahko zgolj ena in edina prava: Maracana v Rio de Janeiru v Braziliji! Amen
manga
28. 08. 2024 10.04
-3
Spoštujem Marakano v Braziliji,vendar kot spoštovalec športa in ne lastnih frustraciji,političnih ali nacionalni moram napisati da je tudi beograjska Marakana (danes stadion Rajko Mitić) bila prizorišče velikih tekem-Prav zato ob današnjem nastopu Elšnika in Drkušića pozdravljam vse navijače Crvene Zvezde v Sloveniji,od Zagorja ob Savi,Maribora,Celja (Igor Kos),Lojza iz Novega Mesta,številnih Štajercev in želim da Crvena Zvezda da vse od sebe,tem fantom pa da živita svoje sanje in dobro odigrata vsako tekmo.
dinozaver79
28. 08. 2024 10.10
-4