Nogomet

Domžalčani v 91. minuti do prve zmage v letošnji sezoni

Murska Sobota, 05. 10. 2024 22.28 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Mure so v 11. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:1. Za edini zadetek in nekoliko nepričakovano zmago Domžalčanov je v 91. minuti poskrbel Marcel Lorber.

Fazanerija je gostila ekipi, ki imata v zadnjem času precej težav z doseganjem zadetkov. Mura ni zadela na zadnjih dveh tekmah, obe sta se končali z 0:0, Domžale pa so še brez zmage, zadnje tri tekme tudi brez zadetka, skupaj so jih do te tekme dosegli le pet. V Murski Soboti pa so Domžalčani v izdihljajih dvoboja dosegli šestega, ki je bil dovolj tudi za prvo zmagoslavje v sezoni. Kljub temu ostajajo na zadnjem mestu, Mura pa na šestem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V uvodnih minutah so bili nekoliko odločnejši Domžalčani, ki so dvakrat kar nevarno zagrozili v kazenskem prostoru, a sta Florijan Raduha in obramba dovolj dobro opravila svoje delo.

Statistično sta bili ekipi bolj ali manj izenačeni v prvem polčasu, ki ni ponudil niti ene resne priložnosti, obe ekipi sta po enkrat merili v okvir vrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mura je nekoliko odločneje začela drugi polčas, vendar še naprej si ni priigrala prave priložnosti. So pa Domžale prišle v 61. minuti do strela, vendar je Danijel Šturm precej zgrešil z leve strani.

Prav Šturm je dve minuti pozneje izpeljal podobno akcijo, to pa končal z močnim strelom, po katerem je žoga zadela bližnjo vratnico. V 67. minuti je imel novo priložnost za goste Mario Krstovski, a tudi on ni bil dovolj natančen.

Domžale niso znale unovčiti svojih priložnosti, zdelo se je, da so eno svojih redkih izkoristili Sobočani v 82. minuti, ko je iz bližine zadel Borna Proleta. A pred njim je bil v prepovedanem položaju Leard Sadriu, tako je ostalo pri 0:0.

V prvi minuti sodniškega dodatka pa so Domžale povedle, Marcel Lorber se je odločil za strel z 18 metrov, žoga je takoj zadela Matica Vrbanca in v visokem loku preletela še Raduho za 1:0.

Tik pred koncem je po protinapadu imel lepo priložnost še Nick Perc, vendar je na koncu žogo poslal čez Murina vrata.

Mura bo v 12. krogu 19. oktobra gostovala v Celju, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Radomlje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, Prva liga, 11. krog:

Mura - Domžale 0:1 (0:0)
Lorber 90+1.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.