Nogomet

Domžalčani obljubljajo: Maltežanov ne bomo podcenjevali

Domžale, 11. 07. 2023 12.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred vrati je prvi evropski izziv za domžalske nogometaše. Rumeni se bodo z malteškim Balzanom pomerili v četrtek. Gre za dvoboj prvega kroga kvalifikacij Konferenčne lige. Domžalčani, ki so v lanski sezoni osvojili četrto mesto v prvenstvu, ne bežijo od vloge papirnatega favorita.

Več videovsebin
  • Simon Rožman pred evropskim izzivom
    00:19
    Simon Rožman pred evropskim izzivom
  • Kapetan Domžal Zeni Husmani pred evropskim izzivom
    00:25
    Kapetan Domžal Zeni Husmani pred evropskim izzivom

Domžalčani  morda nimajo tako visokih evropskih ciljev kot Olimpija in Maribor, vendar so v prvem krogu vseeno v "vrednostni" prednosti. Domžale so ovrednotene na 4,76 milijona evrov, Balzan pa na 2,76. "V tekmovalnem obdobju moramo biti konkurenčni in vsaka mednarodna izkušnja je pri tem dobrodošla. Ne smemo pozabiti, da smo mlada ekipa v nastajanju, imamo pa marsikaj za pokazati," pravi strateg rumenih Simon Rožman, ki bo imel na voljo nekaj novincev, kot so Mario Krstovski, Belmin Bobarić, Danijel Šturm, Edin Julardžija in Jan Đapo. "Pripravljalno obdobje smo odlično izkoristili. Mirno lahko rečem, da smo začrtani plan realizirali. Tudi na prijateljskih tekmah, kjer rezultat ni bil najpomembnejši, smo pokazali veliko dobrega, toda uradne tekme bodo šele pravi pokazatelj kakovosti." 

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert

Domžalčane v primeru uspeha proti Balzanu, ki bodo povratni obračun igrali 18. julija, v drugem krogu čaka Vaduz iz Lihtenštajna ali Neman Grodno iz Belorusije. "Gremo korak po korak, najprej smo povsem osredotočeni na Maltežane. O morebitnih naslednjih tekmecih bo časa za razmislek v prihodnje dovolj."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
11. 07. 2023 21.22
-1
I eni id drugi ni.ajo pojma kaj je to nogomet