Nogomet

Đoković obiskal Neymarja: Si res samo enkrat osvojil Ligo prvakov?

Riad, 23. 10. 2024 17.11 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šest največjih teniških igralcev zadnjega desetletja se je pred dnevi v Riadu pomerilo na ekshibicijskem turnirju, kjer je Jannik Sinner v finalu premagal Carlosa Alcaraza, Rafael Nadal pa je moral na tekmi za tretje mesto priznati premoč Novaku Đokoviću. Slednji je v savdski prestolnici obiskal klubske prostore aktualnega nogometnega državnega prvaka Al Hilala, kjer sta z brazilskim zvezdnikom Neymarjem preverila, kako dobro se poznata.

Novak Đoković se je z Neymarjem družil že pred dobrima dvema letoma, ko se je Brazilec s takratnim soigralcem Marcom Verrattijem udeležil teniškega turnirja na obrobju Monaka.
Novak Đoković se je z Neymarjem družil že pred dobrima dvema letoma, ko se je Brazilec s takratnim soigralcem Marcom Verrattijem udeležil teniškega turnirja na obrobju Monaka. FOTO: Profimedia

Novak Đoković in Neymar v svojih športih nedvomno spadata v krog najboljših vseh časov, več kot očitno pa je, da spremljata tudi uspehe drug drugega. Brazilski krilni napadalec, ki se je pred dnevi po enoletni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na zelenice, je na kvizu pravilno ugotovil, da se je Đoković rodil v Beogradu ter da je do tega trenutka osvojil 24 turnirjev za grand slam. Prav tako je vedel, da je srbski teniški igralec na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu osvojil svojo prvo zlato medaljo, pravilno pa je poimenoval tudi njegova največja rivala v karieri – Rafaela Nadala in Rogerja Federerja.

Đokoviću se je na drugi strani zataknilo že pri prvem vprašanju, ko je bil izzvan, da pove celotno ime brazilskega zvezdnika (Neymar da Silva Santos Junior), v nadaljevanju pa ga je spravil v nezavidljiv položaj, ko je na vprašanje, kolikokrat je osvojil Ligo prvakov, odgovoril s številko dve. Neymar mu je ponižno odgovoril, da je v najelitnejšem klubskem tekmovanju slavil le enkrat, Đoković pa je v smehu odvrnil, da drugi naslov še pride.

Če so mu začetna vprašanja povzročala nekaj težav, pa je bil veliko bolj suveren ob naštevanju Brazilčevih prejšnjih klubov, pravilno pa je tudi ugotovil, koliko profesionalnih tekem je odigral Neymar ter koliko golov je zabil v reprezentančnem dresu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Teleport
23. 10. 2024 19.06
+1
A ni to ta ki se zna dobro valja po travi
bohinj je zakon
23. 10. 2024 18.55
+0
Najboljši zmeraj skupaj.
Sir Oliver
23. 10. 2024 18.47
+0