Nogomet

'Do prve tekme je ostalo še veliko časa in verjamem, da bomo pripravljeni'

Ljubljana, 09. 06. 2024 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Izbranci Matjaža Keka so gostili Bolgarijo in igrali neodločeno 1:1 (1:1).

Slovenci so po torkovi zmagi proti Armeniji gostili še Bolgarijo. S slednjo so se merili petič in še petič ostali brez zmage, zdaj imajo z njo dva remija in tri poraze. Bolgari so hitro povedli, Slovenci hitro izenačili, terenska pobuda je bila na strani slednjih, a domači premoči niso znali kronati z zadetkom. Previdnejša igra je deloma razumljiva, saj je bilo najpomembnejše, da ekipa ostane brez kakšnih novih zapletov s poškodbami.

"O tem nismo razmišljali, ker več ko o tem razmišljaš, hujše je. Profesionalen nogometaš o tem ne razmišlja. Stvari se hitro spreminjajo in moraš biti 100-odstotno pripravljen na vse," je po tekmi na namigovanja o tem, da so se slovenski reprezentanti proti Bolgariji bali poškodb pred Eurom, zavrnil kapetan moštva Jan Oblak.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek na prijateljski tekmi z Bolgarijo
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek na prijateljski tekmi z Bolgarijo FOTO: Damjan Žibert

Slovenska vrsta bo v torek odpotovala v Nemčijo, kjer jo 16. junija v Stuttgartu čaka tekma proti Danski, 20. junija v Münchnu proti Srbiji, 25. junija pa v Kölnu proti Angliji. Selektor Matjaž Kek je tekmo proti Bolgarom začel z bolj ali manj udarno postavo, a je ta že v tretji minuti zakrivila enajstmetrovko. Prekršek nad Kirilom Despodovom je v kazenskem prostoru naredil Jaka Bijol, prav Despodov pa je nato v četrti minuti zanesljivo zadel z bele pike.

Po golu je domača vrsta zagospodarila na igrišču, prihajala v kazenski prostor Bolgarov, vendar ni zmogla pravega zaključnega strela. V 14. minuti pa je po kotu z desne strani le izenačila, iz bližine je z glavo zadel Andraž Šporar ter dosegel 11. gol v reprezentančnem dresu.

Nato pa je domača zasedba spet puščala preveč prostora Bolgarom, Kek je ob igrišču nekajkrat precej povzdignil glas, tudi gradnja igre ni šla po željah, v 33. minuti pa je vendarle spet zagrozila, ko se je v kazenskem prostoru odkril Benjamin Šeško, a nato izgubil dvoboj s Svetoslavom Vucovom. To je bila tudi zadnja nevarna akcija polčasa.

Po uri igre sta priložnost dobila še Sandi Lovrić in Josip Iličić, takoj zatem pa se je moral izkazati Jan Oblak po poskusu Despodova. Slovenija je sicer spet imela terensko pobudo, v 69. minuti pa tudi prišla do strela. Lovrić je poskusil z roba kazenskega prostora, toda meril preveč po sredini vrat.

"Čustva moramo nadzirati. Vsak posameznik tu to zna početi. Zagotovo se bomo o tem pogovarjali. Do prve tekme je ostalo še veliko časa, treningov in druženja in verjamem, da bomo 100-odstotno pripravljeni fizično in psihološko," je zadnji teden priprav napovedal Oblak.

Žan Celar in Jure Balkovec sta bila naslednja, ki ju je Kek poslal v igro, Iličić pa je bil naslednji, ki je streljal, tudi on z roba kazenskega prostora in tudi on preveč po sredini. Že v sodniškem dodatku bi lahko Bolgari prišli do zmage, vendar je Filip Krastev preslabo streljal za Oblaka.

"Po celotnih pripravah je vtis na splošno dober. Moramo vedeti, da smo te dni pred obema tekmama trenirali kar močno. Na koncu nismo zmagali. Pozitivno po tekmi je to, da smo se po zaostanku hitro vrnili. Pred nami so zelo pomembne tekme, na katere se je potrebno psihično pripraviti. Do zdaj smo delali na fizični pripravi, zdaj pa je čas še za glavo. Evforija je velika. Ljudje pričakujejo velike tekme v Nemčiji, na katere se lahko z lahkoto odpravijo, saj razdalja do tam ni velika. Vsi, ne samo igralci, komaj čakamo na to prvenstvo in upamo, da bomo dosegli nekaj omembe vrednega," je odhod v Nemčijo napovedal vratar Atletica iz Madrida.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran1960
09. 06. 2024 15.43
+1
Sej je lepo navijat za naše, ma preveč cirkusa delat okrog teh outsiderjev v nogometu je kar nekaj. Smo v vsaj 10 panogah v svetovni špici, tile niti 20 v Evropi ne bodo.
Šumsko voče
09. 06. 2024 14.58
+1
Bols da doma ostanejo da si ne naberejo prevelike sramote
Svetlana na brezovi metli
09. 06. 2024 13.03
+1
Obi ti se kar tolaži.
Divji petelin
09. 06. 2024 11.24
+3
Med izjavo trenerja Keka sem slišal, da razume, da so utrujeni; halo, halo; če je tako potem pa mlade fante iz slovenske lige noter, pa bo kaj bo...ti so utrujeni od luksuza in denarja ter preseravanja. Če jim ni, tudi prav, takoj zamenjati...
motorist_mb
09. 06. 2024 11.09
+3
Samo ❤️ vun vrečt pa bo tud rezultat 💪
Amor Fati
09. 06. 2024 08.53
+7
Dragi nogometaši, vi samo uživajte.
kesmag
09. 06. 2024 08.49
-7
Proti Danski in Angliji bo zelo tezko.. Srbijo pa bi ze morali premagati..eden lazjih moznih nasprotnikov
borjac
09. 06. 2024 08.43
+6
Kapetan Slovenske reprezentance Oblak , je izkušen golman , ki je že precej takih situacij preživel, upam da bo z svojim vplivom nekako popravil stvari v reprezentanci, VENDAR selektor KEK je na tekmi proti Bolgariji razdrl najboljši napad zadnjih let Šeško -Šporar, razdrl je tudi ekipo , ki je v zadnjih štirih odločilnih tekmah uspela popeljati Slovenijo na Evropsko prvenstvo, z nekakšnimi vele umnimi taktičnimi potezami, kot - Šeška povleči v vezno linijo itd. ....poslušam tudi Keka kako v medijih joče in maha z neko grožnjo "poškodovanim " igralcem Verbiču, Blažiču ....., je pa mirne duše prečrtal zdravega vezista Zajca, samo spomnil bi : KEK SELEKTOR SI TI, TI SI TISTA OSEBA KI ODLOČA IN NIHČE DRUG, on pa joče nekaj po medijih se jezi, brezveze, KEK se je zopet izgubil v svojem govoričenju, in prelaganju odgovornosti na druge.
bodočipartizan
09. 06. 2024 08.27
+8
57. reprezentanci na svetu se namenja 50x toliko pozornosti kot 4. (ki redno premaguje tudi svetovne, evropske, olimpijske prvake)!!! :x
postennnn
09. 06. 2024 08.23
+0
Dve levi nogi
mmblackbird
09. 06. 2024 08.20
+10
Raje ostanite doma in si zapojte pesem Računajte na nas....
DAEMONIUM
09. 06. 2024 08.18
-1
Bog ve a bodo Janković, golob verjetno navijali za Srbijo ko bomo igrali z njihovo reprezentanco? Mislim glede na to da že 24 dni pred tekmo, tako korektno izvršujejo njegove ukaze??
osiveli_ritmični_gimnastik
09. 06. 2024 08.24
+0
Josipa v prvo postavo. Ostali kvazi zvezdniki oz konjušarji iz prve lige naj pa obsedijo na klopi