Nogomet

De Rossi ni več trener Rome, zamenjal ga je Jurić

Rim, 18. 09. 2024 20.26 | Posodobljeno pred 15 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J., S.V.
Komentarji
0

Italijanski nogometni prvoligaš Roma je po samo štirih tekmah v domačem prvenstvu serie A končal sodelovanje s trenerjem Danielejem De Rossijem, le pol dneva pozneje pa so v klubu povedali, da ga je zamenjal Hrvat Ivan Jurić, ki je deloval pri Veroni in Torinu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"AS Roma sporoča, da je Danieleja De Rossija razrešila njegove vloge glavnega trenerja prve ekipe," je rimski klub objavil zgodaj dopoldne na svoji spletni strani. Proti večeru pa je objavil: "Roma sporoča, da je Ivana Jurića imenovala za tehničnega vodjo svoje prve ekipe s pogodbo, ki velja do 30. junija 2025."

Po poročanju italijanskega tiska bodo Juriću pogodbo avtomatično podaljšali še za eno leto, če se bo Roma uvrstila v Ligo prvakov. 49-letni Jurić bo prvič vodil ekipo v nedeljo, ko se bo na Olimpijskem stadionu pomerila z Udinesejem, presenetljivo vodilnim moštvom v italijanskem prvenstvu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

De Rossi, 41-letna klubska legenda, je Romo prevzel januarja kot naslednik Joseja Mourinha, jo nato med drugim popeljal v polfinale Lige Evropa, aprila pa je podpisal novo triletno pogodbo. Rimljane tako v tem letu vodi že tretji trener.

V izjavi za javnost je bila presenetljiva odločitev sprejeta "v interesu ekipe, da bi lahko čim prej nadaljevali želeno pot, v času, ko je sezona še na začetku".

Rimljani so na prvih štirih tekmah dosegli le tri remije in izgubili svojo edino domačo tekmo do zdaj proti avtsajderju Empoliju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.