Nogomet

De Gea: Ne vidim se nikjer drugje kot v Manchester Unitedu

Madrid, 21. 02. 2022 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sredo si boste na Kanalu A in VOYO lahko od 20.45 ogledali obračun osmine finala med Atletico Madridom in Manchester Unitedom. To pomeni, da bo vratar Uniteda David de Gea prvič v svoji karieri zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu iz španske prestolnice.

"Doma si tam, kjer te imajo radi in te sprejmejo. Všeč mi je dejstvo, da sem bil rojen v Madridu, ampak na koncu dneva je to zgolj mesto. Zdaj se počutim, kot da sem iz Manchestra," je v iskrenem pogovoru za Uefino uradno spletno stranjo dejal David de Gea.

Pimerjava Jana Oblaka in Davida de Gee v letošnji Ligi prvakov
Pimerjava Jana Oblaka in Davida de Gee v letošnji Ligi prvakov FOTO: Sofascore.com

V dresu domačega kluba je debitiral leta 2009, ko je bil star zgolj 19 let. Takrat je zamenjal poškodovanega Roberta in v dresu atletov zaigral na 84 uradnih tekmah. V United ga je leta 2011 pripeljal legendarni trener Alex Ferguson, ki mu je zelo zaupal kljub težavnemu začetku kariere pri rdečih vragih. 

"Tukaj sem že številna leta in čeprav se v življenju ter svetu nogometa lahko zgodi marsikaj, se iskreno povedano ne vidim nikjer drugje kot v Manchester Unitedu," je o svojem trenutnem klubu dejal predhodnik Jana Oblaka

Statistika Davida de Gee v dresu Manchester Uniteda
Statistika Davida de Gee v dresu Manchester Uniteda FOTO: Sofascore.com

Nato se je posvetil prvi tekmi v svoji karieri, na kateri se bo srečal s svojim nekdanjim klubom. "Seveda se vračam domov in h klubu, ki mi je dal priložnost, da postanem to, kar sem danes, ampak to je samo še ena tekma. Vsi gremo tja, da zmagamo, še posebej jaz."

David de Gea je v Atletico Madridu debitiral pri 19 letih starosti
David de Gea je v Atletico Madridu debitiral pri 19 letih starosti FOTO: AP

Dvoboj Slovenca in Španca

V sredo bo vratarski dres njegovega nekdanjega kluba nosil Oblak, ki ni znan kot čuvaj mreže, ki bi želel veliko sodelovati pri začenjanju napadov svojega moštva. "Vratar mora biti dober pri preprečevanju zadetkov, to je najbolj pomembno. Potem pa, če imaš talent in potrebno kakovost, da igraš z nogami, je to fenomenalno. Jaz se počutim zelo dobro, ko igram z nogami, vodim igro iz ozadja in sledim igri svojega moštva, ampak to je odvisno od trenerja in stila igre. Jaz igram na tak način že od mladinskih selekcij," je razliko v stilu igre med njim in Oblakom opisal španski vratar.

Primerjava Atletico Madrida in Manchester Uniteda v letošnji Ligi prvakov
Primerjava Atletico Madrida in Manchester Uniteda v letošnji Ligi prvakov FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MikeMike
21. 02. 2022 18.45
+2
In zakaj je to v naslovnici?!?