Nogomet

Dan po zmagi nad Celjem podpisal za münchenski Bayern

München, 25. 08. 2023 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Izraelski nogometni vratar Daniel Peretz, ki je ob zmagi doslej njegovega Maccabija iz Tel Aviva (4:1) v četrtek zvečer preprečeval veselje celjskim nogometašem na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij konferenčne lige, bo po novem nosil dres nemškega velikana Bayerna iz Münchna.

Soigralci so se od Peretza poslovili prav po tekmi s Celjem:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Triindvajsetletni in 190 centimetrov visoki Daniel Peretz je z Bavarci podpisal petletno pogodbo. Bayern, ki je prestop potrdil na svoji spletni strani, je zanj po poročanju Fabrizia Romana plačal pet milijonov evrov, v igri pa je še nekaj bonusov.

Bayern je poleti opravil kar nekaj odmevnih nakupov, v prvi vrsti je za 100 milijonov evrov pripeljal angleškega napadalca Harryja Kana, polovico tolikšne vsote pa je porabil za korejskega branilca Kim Min-jaeja.

Dominik Livaković je blestel na lanskem svetovnem prvenstvu.
Dominik Livaković je blestel na lanskem svetovnem prvenstvu. FOTO: AP

Hrvaški reprezentančni vratar k Zajcu v Istanbul

Turški nogometni prvoligaš Fenerbahče, ki je pred kratkim iz evropskih tekmovanj izločil Maribor, je že tako precej kakovostno zasedbo, katere del je tudi slovenski reprezentant Miha Zajc, okrepil še s hrvaškim vratarjem Dominikom Livakovićem.

Osemindvajsetletni hrvaški reprezentant je s Fenerbahčejem podpisal petletno pogodbo. Turki bodo zanj zagrebškemu Dinamu plačali 6,65 milijona evrov, z bonusi pa lahko vsota naraste še za 950.000 evrov.

Livaković je kariero začel v Zadru, bil je član tudi Zagreba, za Dinamo pa je zbral 293 nastopov. S Hrvaško je osvojil srebro in bron na svetovnih prvenstvih ter je zanjo odigral 45 tekem.

Marc-Andre ter Stegen ostaja v prestolnici Katalonije.
Marc-Andre ter Stegen ostaja v prestolnici Katalonije. FOTO: AP

Barcelona podaljšala pogodbo s ter Stegnom

Španska Barcelona je podaljšala pogodbo z nemškim nogometnim vratarjem Marc-Andrejem ter Stegnom, je katalonski velikan sporočil na spletni strani. Enaintridesetletni čuvaj mreže bo pri blaugrani predvidoma branil vse do konca sezone 2027/28.

Ter Stegen je katalonsko zasedbo okrepil leta 2014, v tem času pa odigral 379 tekem. Pred tem je 127 tekem odigral za člansko ekipo matične Borussie Mönchengladbach, ki ga je Barceloni prodala za 12 milijonov evrov. Nemški reprezentant, za "elf" je zbral 34 nastopov, je s katalonsko zasedbo petkrat postal španski prvak, med drugim tudi v minuli sezoni.

Enkrat je s klubom osvojil tudi ligo prvakov (2014/15), v zbirko lovorik pa je dodal še pet naslovov španskih pokalnih prvakov, tri v španskem superpokalu ter po enega v evropskem superpokalu in na klubskem svetovnem prvenstvu.

Barcelona bo v tretjem krogu španskega prvenstva v nedeljo gostovala pri Villarrealu, na lestvici pa po dveh tekmah in štirih osvojenih točkah zaseda šesto mesto.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.