Nogomet

Čustveni Gündogan: Če bo moje slovo pomagalo, bo manj boleče

Barcelona, 23. 08. 2024 16.37 | Posodobljeno pred 25 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Težavam Barcelone ni in ni videti konca. Zaradi velike finančne luknje je moral klub po zgolj eni sezoni zapustiti Ilkay Gündogan, ki se je vrnil v Manchester City. "Prišel sem, da bi pomagal klubu. Če bo moje slovo pomagalo, potem bo vsaj manj boleče," je odlični nemški vezist med drugim zapisal v slovesu od navijačev Blaugrane.

Ilkay Gündogan se vračav klub, pri katerem se je izstrelil med najboljše veziste na svetu.
Ilkay Gündogan se vračav klub, pri katerem se je izstrelil med najboljše veziste na svetu. FOTO: AP

Prišel je kot velika, izjemna okrepitev. Kot oznanilec novih, lepših časov za klub s Camp Noua. Sedaj se poslavlja kot potrditev, da v katalonskem nogometnem velikanu še zdaleč ni vse tako, kot bi moralo biti. 

Za Ilkayem Gündoganom je iz individualnega vidika odlična sezona 2023/2024, v kateri je za Barcelono zbral kar 51 nastopov in bil morda celo njen najboljši posameznik. Ne zgolj na igrišču, tudi v izjavah za medije je dal vedeti, da je pripravljen biti nosilec nove generacije, a tega ne bo dočakal. Moral je oditi, da bi sprostil plačam namenjeni del proračuna, del katerega bo recimo zapolnil novinec Dani Olmo

Barcelono zapušča brez osvojene lovorike. Vrača se v klub, s katerim je osvojil vse, tudi Ligo prvakov pred dvema sezonama. 

Gündogan odhaja, ker za njegovo plačo v Barceloninem proračunu ni prostora.
Gündogan odhaja, ker za njegovo plačo v Barceloninem proračunu ni prostora. FOTO: AP

"Prišel sem, da se soočim z novim, vznemirljivim izzivom. Dal sem vse od sebe. Za ekipo in klub sem se v težki sezoni boril na svoj najboljši možni način. Veselil sem se, da bom pomagal soigralcem v novi sezoni," je v slovesu od navijačev uvodoma zapisal nekdanji član dortmundske Borussie.  

In nadaljeval: "Zdaj odhajam v težki situaciji, vendar če lahko moj odhod finančno pomaga klubu, bo malo manj boleče."

"To je bilo obdobje z neverjetnimi izkušnjami, vzponi ter padci. Vedno sem si želel igrati pri Barci. Zelo sem hvaležen za izkušnjo, ki si jo bom zapomnil za vse življenje. Želim vam vse najboljše v prihodnosti. Navijači si zaslužijo, da se ta veliki klub vrne med najboljše na svetu," je črto pod svoj (kratek) čas v prestolnici Katalonije potegnil 33-letnik. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zelo zanimivo bo videti, kako bodo njegov odhod zakrpali pri Barceloni. Nobena skrivnost ni, da je ena največjih hib trenutne zasedbe prav pomanjkanje izkušenj, kar je bilo najbolj razvidno na najpomembnejših tekem. Gündogan pa je imel z vrhunskim nivojem verjetno celo največ izkušenj izmed vseh. 

Po drugi strani pa je že tako superiorni Manchester City, ki mu na Otoku v zadnjih letih ni para, dobil novo izjemno okrepitev, ki za povrh vsega do zadnje potankosti pozna utečeni sistem Pepa Guardiole

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
24. 08. 2024 17.21
+2
Dober človek, ne samo dober nogometaš. Škoda ga je.
Hellsrael
24. 08. 2024 08.10
-4
Glosarski klub
zapiramvamustaaa
23. 08. 2024 21.40
-5
Tresla se je gora rodila se je miš🤣Kekci zmešani...:))
dajno
24. 08. 2024 09.00
+3