Nogomet

Velika gesta: Como bo navijače Napolija na povratni tekmi počastil s pivom

Neapelj, 08. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če se navijači znajdejo na medijskih naslovnicah, je skoraj vedno zaradi negativnih razlogov. Tokrat pa na Apeninskem polotoku odmeva poteza novopečenega prvoligaša Coma, ki je v minulem krogu gostoval pri Napoliju. V klubu, ki ga vodi Cesc Fabregas, so bili kljub porazu nad obnašanjem domačih navijačev tako navdušeni, da jim bodo na povratni tekmi pripravili posebno dobrodošlico.

Como je v Neaplju bodrilo približno 300 navijačev.
Como je v Neaplju bodrilo približno 300 navijačev. FOTO: Profimedia

Napoli je v petek potrdil status vodilnega v Serie A z rutinirano zmago nad Comom (3:1). Na tribunah stadiona Diega Armanda Maradone se je zbralo 50 tisoč navijačev, od tega približno 300 gostujočih. 

Navijači Napolija seveda ne slovijo kot najbolj miroljubni, prej nasprotno, tudi najzvestejši privrženci Coma pa so bili v preteklosti vpleteni v številne incidente. Tokrat pa se je med navijači obeh klubov očitno stkala posebna prijateljska vez. Že na stadionu med tekmo, še bolj pa na družbenih omrežjih po zadnjem sodniškem žvižgu so s strani domačega občinstva deževale pohvale na račun predstave gostov.

"Como je zelo dobra ekipa, zaradi katere smo imeli številne težave." 

"Lahko vam samo zaploskam. Upam, da boste nadaljevali v tem ritmu in vpisali številne uspehe." 

"Iz srca vam čestitam. Ste čudovito moštvo, nadaljujte s takšnim pogumom." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To je bilo le nekaj od pohval, ki si jih je za pogumno igro od navijačev Napolija prislužila zasedba Cesca Fabregasa. Pri Comu so se na pohvale odzvali v gosposkem slogu. Oznanili so, da bodo na povratni tekmi, ki bo ob jezeru Como na sporedu februarja, vse navijače Napolija počastili z brezplačnim pivom. 

"Radi bi izrazili iskreno zahvalo Napoliju in njegovim navijačem za prelep prikaz športnega duha po petkovi tekmi," so zapisali v objavi na družbenih omrežjih in dodali: "Atmosfera na stadionu in odzivi obeh navijačev po tekmi so bili brez primere." 

Cesc Fabregas je bil lahko predvsem v prvem polčasu zelo zadovoljen z igro svojih varovancev.
Cesc Fabregas je bil lahko predvsem v prvem polčasu zelo zadovoljen z igro svojih varovancev. FOTO: Profimedia

Napoli za Scudetto, Como za obstanek 

Napoli po sedmih krogih italijanskega prvenstva s 16 točkami zaseda prvo mesto. Tudi Comu gre precej dobro, saj je po težavnem startu dobil dve od zadnjih treh tekem in je trenutno 14. z osmimi točkami. Glavni cilj moštva iz Lombardije je seveda obstanek med elito. Analitiki na Apeninskem polotoku pa so si bolj ali manj enotni, da bi jim z igro, ki so jo prikazali doslej, to moralo uspeti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.