Nogomet

Kapetan Ilić za odhod Stolice izvedel v avtu in priznal: Še dobro, da je peljala žena ...

Brnik, 01. 08. 2018 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ljubljansko Olimpijo v severnoirskem Belfastu v četrtek s prenosom na 24ur.com čaka povratni obračun v kvalifikacijah za Ligo Evropa proti ekipi Crusaders. Priprava na tekmo bi bila težko slabša, saj je službo dan pred odhodom izgubil trener članskega moštva Ilija Stolica. Precejšnja zmeda v ljubljanskih vrstah je bila vidna tudi na letališču Jožeta Pučnika.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nogometaše Olimpije čaka povratna tekma proti ekipi Crusaders
    03:12
    Iz 24UR: Nogometaše Olimpije čaka povratna tekma proti ekipi Crusaders
  • Kapetan Branko Ilić pred gostovanjem Olimpije v Belfastu
    05:06
    Kapetan Branko Ilić pred gostovanjem Olimpije v Belfastu
Tekmo, ki se začne ob 21. uri, si boste lahko v živo ogledali na naši spletni strani. Ne zamudite!

Nogometaši Olimpije so dan pred odhodom v Belfast ostali brez trenerja Ilije Stolice. Prvi mož ljubljanskega kluba Milan Mandarić se je v torkovih popoldanskih urah odločil za zamenjavo srbskega strokovnjaka, ki je na tem položaju zdržal le poldrugi mesec, nastalo strokovno vrzel pa bo začasno zapolnil njegov dosedanji pomočnik Aleksandar Linta.

Stefan Savić (v belem dresu) na obračunu v Karabahom v kvalifikacijah za Ligo prvakov.
Stefan Savić (v belem dresu) na obračunu v Karabahom v kvalifikacijah za Ligo prvakov. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Ljubljančani so se v Severno Irsko odpravili v zgodnjih dopoldanskih urah, na letališču Jožeta Pučnika pa je bilo pri njih čutiti določeno nesproščenost zavoljo zadnjih dogodkov v klubu, hkrati pa so močno zaostrili komunikacijski protokol. Najprej so načrtovali medijski termin, na katerem bodo na voljo predsednik Mandarić (ta se bo v Belfast odpravil šele na dan tekme), novi trener in vsi igralci. V torkovih večernih urah so naknadno sporočili, da bo na brniškem letališču na voljo za izjavo le kapetan Branko Ilić, v večernih urah pa bodo v Belfastu priredili še novinarsko konferenco, kjer bosta prisotna Linta in Rok Kronaveter.

V primeru napredovanja nad Beloruse ali Fince
Preboj Ljubljančanov v tretji krog kvalifikacij za nastop v Ligi Evropa resda ni ogrožen, saj so na prvem medsebojnem dvoboju zelo povprečno severnoirsko moštvo Crusaders visoko ugnali s 5:1. Povratna tekma v Belfastu, ki se bo v četrtek začela ob 21. uri (prenos na 24ur.com), bo bržkone zgolj formalnega značaja, v naslednjem "kvalifikacijskem situ" pa jih čaka poraženec belorusko-finskega obračuna Bate Borisov ‒ Helsinki (na prvem kvalifikacijskem dvoboju Lige prvakov v Belorusiji sta se tekmeca razšla brez golov, njuna povratna tekma se bo drevi začela ob 18. uri).

Olimpija je pred tekmo na Severnem Irskem tik pred napredovanjem v naslednji krog kvalifikacij za Ligo Evropa.
Olimpija je pred tekmo na Severnem Irskem tik pred napredovanjem v naslednji krog kvalifikacij za Ligo Evropa. FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Zamenjava trenerja je določen šok za vse igralce, nihče od nas tega ni pričakoval. Po tej zamenjavi smo se v slačilnici že opravili pogovor, skušali bomo razmišljati pozitivno in se osredotočiti na naslednje preizkušnje in upam, da nam bo to tudi uspelo. Branko Ilić, kapetan Olimpije

Ljubljanske igralce pred revanšo v Belfastu najbolj skrbi slaba pripravljenost in dokaj medle predstave v uvodu sezone, kapetan Ilić je celo priznal, da po teh turbulentnih dogodkih v klubu ni lahko biti kapetan Olimpije.

Verjemite, da nam ni lahko
"V tem trenutku to ni lahko opravilo. Dobro je, da imam za seboj določene izkušnje, čeravno v prejšnjih klubih nisem nosil kapetanskega traku. Celotno dogajanje v ekipi skušam s svojimi soigralci prenašati na najboljši možni način, a verjemite, da nam ni lahko," je uvodoma dejal steber ljubljanske obrambe Ilić.

"Zamenjava trenerja je določen šok za vse igralce, nihče od nas tega ni pričakoval. Po tej zamenjavi smo se v slačilnici že opravili pogovor, skušali bomo razmišljati pozitivno in se osredotočiti na naslednje preizkušnje in upam, da nam bo to tudi uspelo," je dejal Ilić.

Brez srečanja s Stolico
"Mogoče bo smešno zvenelo, a svojega dela proti Crusaders še nismo opravili v celoti. Res je, da smo na prvi tekmi visoko zmagali in da vsi pravijo, da igramo proti amaterjem ali polprofesionalcem, a tako razmišljanje moramo odmisliti in zaigrati na vso moč. Vemo, da nas v Belfastu čaka tekma na umetni travi, ki je nismo vajeni. Igrati moramo maksimalno zbrano in gremo na zmago," je dejal Ilić, ki se po odstavitvi ‒ to velja tudi za njegove soigralce ‒ ni srečal s Stolico.

Pod vodstvom 40-letnega Srba je slovenski državni in pokalni prvak iz prejšnje sezone v poldrugem mesecu njegovega trenerskega mandata dosegel le eno zmago (Crusaders), dve tekmi igral neodločeno (Karabah in Krško) in dve izgubil (Karabah in Gorica). Po slabih rezultatih se mu je zamajal trenerski stolček, brez njega pa je dokončno ostal po sporu s prvim zvezdnikom ekipe Kronavetrom. V ljubljanskem klubu se nadejajo, da bo "začasna trenerska rešitev" krivuljo uspeha obrnila navzgor, a bolj ali manj je jasno, da Mandarić ne bo dolgo vztrajal z Linto in bo v zelo kratkem času v Stožice pripeljal veliko bolj uveljavljeno strokovno ime.

Mandarić, ki je niti ljubljanskega kluba prevzel leta 2015 in v tem času zamenjal že osem trenerjev: pred Stolico je dvakrat razrešil Marijana Pušnika, pod njegovim predsedniškim mandatom pa so delo izgubili tudi Srb Marko Nikolić, Italijan Rodolfo Vanoli, Slovenca Luka Elsner in Safet Hadžić ter Hrvat Igor Bišćan.

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
01. 08. 2018 20.23
-3
hehehehe …..tut trotkom ne bo skoz z rožicam postlano ...ane in tut drugim ala Domžale ..vse čakajo težave !!!
Houdor
01. 08. 2018 17.24
+0
predlagam odličnega stratega Bojana Špehonjo za naslednika Stolice
Nevzdrzni
01. 08. 2018 15.23
+4
Stolica se ni odnesel bo sedaj probal njegov bratranec mizica!😛 Malo šale... Vso srečo zabarji v belfastu
RedRooster
01. 08. 2018 13.24
+25
Kdor v Evropi ne navija za naše klube naj komentarje in pljuvanke piše na tuje portale v njihovem jeziku; eno je rivalstvo med klubi, drugo pa je primitivizem ali kazanje osebnostne zagrenjenosti, ki nima veze z nogometom! Bil sem na tekmi OL-Chelsea, kjer je več kot pol Stožic navijalo za Angleže in moram reči, da ob takih navijačih si LJ res ne zasluži prvoligaša! Otroštvo sem preživel v zelenih majicah in gledal skoraj vse tekme OL na Bežigrajskem stadionu, kar ne pomeni, da nebi za MB navijal enako kot za OL, DOM ali RUD, ko igrajo v Evropi!
mufflon
01. 08. 2018 14.09
+4
Se strinjam. In očitno in na žalost ne moremo tega problema iskati v pokvarjenih politikih....
šmajser1
01. 08. 2018 19.57
+2
Nevzdrzni
01. 08. 2018 13.17
+5
Dajte zabarji se sprostit in premagajte te irce... Pocasi pa prihaja derbi da vam vrnemo za lani
Martin Riggs
01. 08. 2018 12.01
+3
DirtySanchez
01. 08. 2018 11.53
+5
verjamem da igralcem olimpije ni lahko ! še težje jim bo ! vedno bolj jih bo sram, da igrajo za ta klub.
expert100
01. 08. 2018 10.44
+9
Ja drugače pa ta naš nogomet zgleda takole, kot ga kažejo podporniki Nk Maribora, SLOVENEC , SLOVENCU sovražnik, sovražni komentarji, žaljivke, ok., tako podpornikov Maribora kot Olimpije, razumljivo do neke mere v državnem prvenstvu, nikakor ne v tekmovanju v Evropi. Vele izdaja šteje tudi informacija Viol, navijačem Qarabaga z znano žaljivko na račun Žabarjev. Halo ni gnilo samo pri Olimpiji je pa dejstvo, da ima palica dva konca.....
šmajser1
01. 08. 2018 11.43
+2
To je tvoje videnje...lahko bi ti napisal par kontra ...a z razlogom ne bom! Jaz v evropi navijam za vse slo klube! Je pa ta vas lastnik kluba res kot klovn, saj se vam ne smejejo in norca delajo samo Mariborcani in viole. Smeje se vam cela slovenija, oz g. Mandaricu! Sicer pa vam je prineso dva naslova v prvenstvu! Sajs bo, ko bo odsel...
expert100
01. 08. 2018 12.07
+11
šmajser1, to je objektivno mnenje od nekoga, ki spremlja slo. nogomet, ki ni obremenjen z Olimpijo, ne z Mariborom, ne z Domžalami. V evropi navijam za Olimpijo, Maribor, Domžale, Velenje, Gorico, razumem tudi določen delj zbadljivk enega in drugega kluba, manj razumljivo mi je posploševanje in žaljenje vseh Ljubljančanov, Mariborčanov itd, če to za tebe ni bolano se ti opravičujem.
šmajser1
01. 08. 2018 12.43
+2
S tem se strinjam s tabo, a ti si bolj kot ne v mislih oz omenil le viole in Mariborcane...
Nevzdrzni
01. 08. 2018 13.18
+7
V domacem prvenstvu navijamo vsak za svoje v evropi pa na vse slovenske klube
expert100
01. 08. 2018 13.35
+6
šmajser1, nikakor ne, vsekakor spoštujem Nk Maribor in Štajerce je pa res, da so exstremi in na strani Olimpije in Maribora od takih se opredeljujem saj taki škodujejo slo., nogometu in povzročajo sovraštvo, ki ga je zaznati tudi v komentarjih, povezanih z Olimpijo in Mariborom na 24ur.com
Nevzdrzni
01. 08. 2018 14.20
+0
cbr1001
01. 08. 2018 19.27
+1
v jok pa na drevo.... mb je kriv da ste izgubili, ker so vas klicali ,, ža.barji,, lol
expert100
02. 08. 2018 07.49
Al Pacino 1
01. 08. 2018 10.38
+15
Srečno vsem našim klubom v Evropi!
Bigbadjohn
01. 08. 2018 10.33
+5
Na oknu, glej, obrazek bled...!
expert100
01. 08. 2018 10.30
+11
24 UR, da vas popravim, Marko Nikolič ni bil zamenjan je moral oditi zaradi rasističnih izpadov, Safet Hađič je bil začasni trener in mu ni nihče obljubil sodelovanja na daljši rok, če želite nekoga polivati z gnojem, objavljajte preverjene informacije ali naj jih piše nekdo, ki spremlja dogodke v NK Olipiji.
Alteist
01. 08. 2018 13.42
+3
Prišlo je do le ene izjave in še tista ni bila rasistična. Medijsko napihovanje.
Mungos2
01. 08. 2018 09.51
-4