Nogomet

Bo Inter v ponovitvi finala 2023 še dražje prodal svojo kožo?

Manchester, 18. 09. 2024 06.00 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nogometaši Manchester Cityja in milanskega Interja je že v uvodu v novo sezono elitne Lige prvakov 2024/25 ponovitev finalnega obračuna iz leta 2023. Kot sta pred nocojšnjo tekmo, ki jo bomo s predhodno bogatim studijskim delom v neposrednem prenosu pospremili na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej, dejala trener sinjemodrih Josep Guardiola in eden od nosilcev igre, sicer španski reprezentant, Rodri, meščane čaka izjemno zahtevna naloga.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Kdo bo slavil na stadionu Etihad
    03:19
    Iz 24UR: Kdo bo slavil na stadionu Etihad
  • Iz 24UR: Pred tekmo Manchester City - Inter
    02:01
    Iz 24UR: Pred tekmo Manchester City - Inter

 

Spomnimo: Manchester City je v omenjenem finalu iz predlanske sezone sicer slavil prav z zmagovitim zadetkom tokratnega sogovornika na zadnji novinarski konferenci pred spopadom z milanskim Interjem, a se je slednji večji del srečanja odlično upiral favoriziranemu tekmecu.

Pri modro-črnih zdaj verjamejo, da je napočil čas za nov veliki skalp v najprestižnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Toda, če vprašate Pepa Guardiolo in njegove varovance, je jasno, da v vrstah pregrešno dragega ustroja ne razmišljajo o drugem kot o zmagi. "Še kako dobro pomnimo ta izjemni finale, v katerem nam dejansko ni bilo lahko. Inter se je od takrat še bolj okrepil, pripeljali so nekaj zanimivih nogometašev, po drugi strani pa tudi mi nismo od muh. V vsakem primeru pričakujem zahtevno tekmo, na kateri bo treba ohraniti popolno zbranost skozi vseh 90 minut ali več," pred nocojšnjim obračunom na Etihadu, ki ga bomo prenašali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej, pravi 53-letni katalonski strokovnjak.

Pepova podaljšana roka na igrišču, sicer španski reprezentant Rodri, je prepričan, da Inter na Otok ni pripotoval že z vnaprej izobešeno belo zastavo. "Igrajo po praktično nespremenjenem sistemu že vrsto let, kar jih je pripeljalo do tako dobrih rezultatov. Vsekakor gre za odlično moštvo, ki v vsakem trenutku  natanko ve, kaj želi doseči," Španec ni skoparil s pohvalami na račun predlanskega finalista tekmovanja in dodal: "Če želiš premagati takšnega nasprotnika, ne smeš delati napak. Inter namreč hitro kaznuje sleherno pomanjkljivost v vaši igri, zato bo treba biti previden od uvodnega sodnikovega žvižga naprej."

V igri sinjemodrih bo vnovič veliko tega odvisno od (trenutno) neustavljivega stroja za doseganje zadetkov Erlinga Haalanda. Norveški orjak je na uvodnih štirih tekmah domače Premier league kar devetkrat zatresel mrežo tekmecev. "Še sam se dostikrat vprašam, kako mu vse to uspeva. Pri teh letih (24) biti tako zrel v glavi in pri tem dosegati odlične rezultate je dandanes redkost. Naj samo tako nadaljuje, v nadaljevanju sezone ga bomo še krvavo potrebovali," je druženje s predstavniki sedme sile zaključil dobro razpoloženi Guardiola.      

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
18. 09. 2024 12.51
+1
Ne gledam in ne bom gledal iz spoštovanja do nogometašev. To je naravnost preveč, totalni absurd. Pa človek, sej so samo ljudje, sej niso roboti. Igrajo tako na reprezentančni kot na klubski ravni vsako leto. Ne zanima me, če so milijonarji. Pričakujem, da se bodo uprli, stavkali. To je sodobno gladiatorstvo. Absolutno preveč.
boxs
18. 09. 2024 08.40
+2