Nogomet

Haaland začel novo sezono z dvema goloma

Manchester, 11. 08. 2023 23.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

V Angliji se je z dvobojem med Burnleyjem in prvakom Manchester Cityjem začela nova sezona premier lige. Branilci naslova niso dovolili presenečenja, zmagali so s 3:0, prvi zvezdnik sinjemodrih Erling Haaland pa je dosegel dva gola.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Norvežan Erling Haaland  ni potreboval prav veliko časa za prvi gol v sezoni, ki je bil tudi prvi v premier ligi: Burnley se je že po štirih minutah znašel v zaostanku. Haaland, ki je prejšnjo sezono končal z rekordnimi 36 zadetki, je strelsko formo potrdil še v 36. minuti z drugim zadetkom na tekmi. V drugem polčasu se je med strelce za goste vpisal še Rodri v 76. minuti. Nekaj skrbi je prvakom povzročil le Kevin De Bruyne, ki je moral zaradi poškodbe sredi prvega polčasa zapustiti igrišče.

Burnley vs Manchester City
Burnley vs Manchester City FOTO: Sofascore.com

V soboto bodo na delu še Arsenal, po napovedih letos eden najresnejših tekmecev Cityja, igral bo z Nottinghamom, pa Bournemouth in West Ham, Brighton in Luton, Everton in Fulham, Sheffield United in Crystal Palace ter Newcastle in Aston Villa.

V nedeljo bo Tottenham, že brez prvega zvezdnika Harryja Kana – ta je že prispel v München na zdravniški pregled in predviden podpis pogodbe z Bayernom – gostoval pri Brentfordu, v prvem derbiju sezone pa se bosta pomerila Chelsea in Liverpool. Krog bosta v ponedeljek sklenila Manchester United in Wolverhampton.

Izid, angleška liga, 1. krog:              
Burnley – Manchester City 0:3 (0:2)
Haaland 4., 36., Rodri 76.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.