Nogomet

Chilavert: Pod Maradono Argentina trpi

Ljubljana, 09. 09. 2009 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slabe predstave argentinske nogometne reprezentance še zmeraj burijo duhove. V ta namen je spregovoril tudi legendarni Paragvajec Jose Luis Chilavert, ki meni, da v moštvu ni povezanosti.

Jose Luis Chilavert je zaskrbljen glede prihodnosti argentinske reprezentance.
Jose Luis Chilavert je zaskrbljen glede prihodnosti argentinske reprezentance. FOTO: Reuters

Nekdanji paragvajski reprezentančni vratar Jose Luis Chilavert je dejal, da argentinski nogometni reprezentanci pod vodstvom Diega Armanda Maradone manjkata ravnotežje in povezanost znotraj moštva. Da bi se to spremenilo, bi moral argentinski selektor zamenjati trenerski štab. Chilavert je še dodal, da se mora Argentina hitro pobrati po porazu proti Braziliji, saj se v nasprotnem primeru modro-beli ne bodo uvrstili na SP v Južni Afriki. Maradona je priznal svoje napake na nekaterih zadnjih tekmah, Chilavert pa je dodal, da Argentina trpi pod njegovim vodstvom. "Pristop, ki ga je Maradona ubral proti Boliviji, je bil zelo slab. Reprezentanca je veliko izgubila po odhodu Marcela Bielse leta 2004, ne igrajo več kot moštvo," je povedal legendarni Paragvajec.

"Ljudje, s katerimi Maradona sodeluje, mi niso všeč. So fantje, ki opravljajo moško delo. Kar Maradona reče, je treba jemati z rezervo. V moštvu enostavno manjkata ravnotežje in povezanost. Vse slabe stvari, ki jih je Maradona izrekel na račun predsednika argentinske nogometne zveze Julia Grondona, se mu sedaj vračajo. Argentino čaka težka naloga, če se želijo kvalificirati, saj igrajo brez pravega sistema," je še dodal Chilavert.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_GreGi_
09. 09. 2009 16.32
lepo in pravilno povedano
Blaz Bulic
09. 09. 2009 14.11
pa še prou ma....
LosBlancos
09. 09. 2009 14.10
glavno e da on vsakega izljubi po tekmi in seveda razne messije spreminja v moške:)
TheSmartHead
09. 09. 2009 13.00
Kot že tolkokrat, bom še enkrat povedal. Maradona je bil izjemen trener, vendar človek nima pojma kaj pomeni bit trener. V nekaj mesecih je eno najboljših reprezentanc na svetu spremenil v to kar pač so zdaj. Oni bi morali s tako ekipo bit popolnoma konkurenčni Braziliji in ostalim najboljšim. Naj vpokliče nogometaše, ki so v pravi formi, naredi neko pametno taktiko, za ostalo pa morjo poskrbet trenerji.