Nogomet

Chelsea ni uspel streti Foresta, ten Hag 'preživel' Villa Park

London, 06. 10. 2024 17.50 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
1

Chelsea v sedmem krogu Premier lige ni uspel streti Nottingham Foresta, ki je v zaključku tekme igral z 10 igralci. Gostje so tako na Stamford Bridgeu izvlekli veliko točko (1:1). Z remijem pa sta se v Birminghamu razšla tudi Aston Villa in Manchester United (0:0).

Statistika Chelsea  - Nottingham
Statistika Chelsea - Nottingham FOTO: Sofascore.com

Forest je z nizkim blokom povzročal težave Londončanom, ki so se kmalu po odmoru znašli v zaostanku. Tedaj je predložek z desne strani z glavo podaljšal Nikola Milenković, na pravem mestu pa je bil Chris Wood, ki je spravil žogo za hrbet Roberta Sancheza

Toda Chelsea je ekspresno odgovoril. Proti vratom gostov je prodrl Noni Madueke, ki je z natančnim strelom hitro poravnal rezultat. Modri so nato lovili preobrat, situacijo pa jim je še nekoliko olajšal James Ward-Prowse, ki je bil po veliki lastni napaki prisiljen potegniti ročno zavoro in z roko zaustaviti nevaren protinapad domačih.

A tudi tega niso unovčili varovanci Enza Maresce, ki so sicer v kar 13 minut dolgem podaljšku zaradi zavlačevanja gostov nekajkrat nevarno zapretili, a vselej je bila na pravem mestu obramba Foresta. V zaključku so dvakrat nevarno zapretili tudi nogometaši Nottinghama, a v obeh primerih se je odlično izkazal Sanchez. 

Statistika Aston Villa  - Manchester United
Statistika Aston Villa - Manchester United FOTO: Sofascore.com

Dvoboj med Aston Villo in Unitedom je razočaral gledalce. Obe ekipi sta igrali pragmatično, gostitelji so imeli nekaj več od igre in tudi več polpriložnosti, toda gosti so izpolnili cilj in ostali neporaženi. So pa bili bližje zadetku, Bruno Fernandes je namreč v drugem polčasu s prostega strela zadel prečko.

Zanimivo bo videti, ali si je trener Uniteda Erik ten Hag s točko v Birminghamu podaljšal čas na klopi evropskega velikana. Mnogi so mnenja, da pritiska navijačev in medijev ne bo zdržal in da ga bodo med reprezentančnim odmorom zamenjali, saj ekipa, ki vedno želi najvišja mesta, trenutno zaseda le 14. mesto, zbrala pa je le osem od 21 možnih točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Premier liga, 7. krog:

Chelsea - Forest 1:1 (0:0)
Madueke 57.; Wood 49.
RK: Ward-Prowse 78.

Aston Villa - Manchester United 0:0

Crystal Palace - Liverpool 0:1 (0:1)
Jota 9. 

Arsenal - Southampton 3:1 (0:0)
Havertz 58., Martinelli 68., Saka 88.; Archer 55.

Brentford - Wolves 5:3 (4:2)
Collins 2., Mbeumo 20./11m, Norgaard 28., Pinnock 45+2., Carvalho 90.; Cunha 4., Strand Larsen 26.

Leicester - Bournemouth 1:0 (1:0)
Bounanotte 16.

Manchester City - Fulham 3:2 (1:1)
Kovačić 32., 47., Doku 82.; Pereira 26., Muniz 88.

West Ham - Ipswich 4:1 (2:1)
Antonio 1., Kudus 43., Bowen 49., Paqueta 69.; Delap 6.

Everton - Newcastle 0:0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
06. 10. 2024 19.44
Conchita je igrala..