Nogomet

Chelsea 'odplačal' Lukakuja s prestopom Zoumaja v West Ham

London, 29. 08. 2021 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
1

Francoski nogometaš Kurt Zouma je iz vrst Chelseaja prestopil k mestnemu tekmecu West Hamu, sta kluba sporočila na uradnih spletnih straneh. Šestindvajsetletni osrednji branilec je podpisal štiriletno pogodbo, vrednost prestopa pa je 35 milijonov evrov, poročajo otoški mediji. Tako je Chelsea v letošnjem prestopnem roku skupaj zaslužil že dobrih 120 milijonov evrov.

Do zdaj so v letošnjem prestopnem roku kupili zgolj Romeluja Lukakuja iz Interja za 115 milijonov evrov. Tako je Chelsea letos celo zaslužil na nogometni tržnici, čeprav se je močno okrepil. Letos so v zameno za odškodnino londonski klub zapustili tudi Tammy Abraham (za 40 milijonov evrov v Romo), Fikayo Tomori (za 29 milijonov evrov v Milan), Davide Zappacosta (za 9 milijonov evrov v Atalanto), Victor Moses (za 5 milijonov evrov v Spartak iz Moskve) in Olivier Giroud (za en milijon evrov v Milan). Kurt Zouma je k Chelseaju prišel v začetku leta 2014 in v tem času zbral 151 nastopov za modre. Klub s Stamford Bridgea ga je vmes tudi posodil Stoku in Evertonu. Kariero je sicer 26-letnik začel pri St. Etiennu.

Osemkrat je nastopil tudi za francosko reprezentanco, za katero je debitiral 29. marca 2015. V izbrano vrsto galskih petelinov ga je selektor Didier Deschamps vpoklical tudi za prihajajoči kvalifikacijski cikel za nastop na SP v Katarju prihodnje leto.

Zouma je v Chelsea prestopil leta 2014 za 7,5 milijona evrov.
Zouma je v Chelsea prestopil leta 2014 za 7,5 milijona evrov. FOTO: AP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
29. 08. 2021 13.27
+6
Čelsi ima odlicen management … Roman je pravi cas spoznal, da se samo z denarnimi vlozki na hitro ni rezultatov, zato je vodenje prepustil stroki. Zato je The Blues tudi evropski prvak …