Nogomet

Chelsea dobil kaotično tekmo v Wolverhamptonu, do zmage tudi Liverpool

Wolverhampton, 25. 08. 2024 17.47 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.Ž., STA
Komentarji
0

Drugi krog angleške Premier lige je postregel s kaotičnim obračunom med nogometaši Chelseaja in Wolverhamptona. Na tekmi je padlo kar osem zadetkov, s 6:2 je slavil Chelsea. Do zmage so prišli tudi nogometaši Liverpoola, z 2:0 so bili boljši od Brentforda. Liverpoolčani so se tako z drugo zmago pridružili Manchester Cityju, Arsenalu in Brightonu, ki imajo tudi še stoodstotni izkupiček.

Nogometaši Chelseaja so povedli že v drugi minuti, ko je bil natančen Nicolas Jackson. V 27. minuti so volkovi po zadetku Matheusa Cunhe izenačili. Veliko akcije smo videli tudi v izdihljajih prvega polčasa, ko je Cole Palmer zadel za vodstvo Chelseaja z 2:1, v šesti minuti sodnikovega dodatka pa je izid poravnal Jorgen Strand Larsen.

Cole Palmer je poskrbel za drugi zadetek Chelseaja.
Cole Palmer je poskrbel za drugi zadetek Chelseaja. FOTO: AP

V drugem polčasu pa so gostje povsem prevzeli pobudo. V 49. minuti je bil uspešen Noni Madueke, ki je v Wolverhamptonu dosegel hat trick. 22-letnik je bil natančen še v 58. in 63. minuti, vodstvo Chelseaja pa je povišal na 5:2. 

V sklepni polovici drugega polčasa je v igro prišla nova stara pridobitev Chelseaja Portugalec Joao Felix, ki je že na svojem debitantskem nastopu v dresu modrih prišel do svojega prvenca. V 80. minuti je postavil končni izid 6:2.

Wolverhampton - Chelsea
Wolverhampton - Chelsea FOTO: Sofascore.com

Do zmage je prišel tudi Liverpool, ki je z 2:0 odpravil Brentford. Domači so že v 13. minuti povedli z golom Luisa Diaza, v 70. minuti pa je vodstvo po podaji Diaza povišal Mohamed Salah in s tem postavil končni izid obračuna.

Liverpool - Brentford
Liverpool - Brentford FOTO: Sofascore.com

Tekma med Bournemouthom in Newcastlom se je končala brez zmagovalca, obe ekipi sta dosegli en zadetek. Domači so povedli v 37. minuti z golom Marcusa Tavernierja, gosti pa so izenačili po velikem pritisku v 76. minuti, ko je iz bližine zadel Anthony Gordon. Že v sodniškem dodatku so gostitelji še enkrat zadeli, vendar so sodniki razveljavili gol. Strelca Danga Ouattaro je žoga zadela malce pod ramo, še v območju kratkega rokava, a je bilo to dovolj, da so se sodniki ob očitnem nestrinjanju domačega stratega Andonija Iraole odločili za igranje z roko. 

V soboto je prvak Manchester City tudi s tremi goli Erlinga Haalanda odpravil Ipswich s 4:1, Brighton je v izdihljajih z 2:1 odpravil Manchester United, Arsenal pa je na težkem gostovanju pri Aston Villi slavil z 2:0.

Najvišjo zmago je s 4:0 dosegel Tottenham proti Evertonu. Na tekmi Crystal Palace - West Ham je bilo 0:2, Fulham - Leicester 2:1, Southampton - Nottingham Forest pa 0:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Premier liga, 2. krog, 25. 8. 2024:
Wolverhampton - Chelsea 2:6 (2:2)
Liverpool - Brentford 2:0 (1:0)
Bournemouth - Newcastle 1:1 (1:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.