Nogomet

Cesar (p)o remiju v Fazaneriji: Ponosen sem na fante, kako so igrali

Maribor, 28. 10. 2024 11.32 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mariborski nogometaši, ki jih po novem vodi nekdanji pomočnik selektorja Matjaža Keka Boštjan Cesar, so četrtič v slovenskem prvenstvu z igrišča odšli s polovičnim izkupičkom. V mariborskem taboru so po gostovanju v Fazaneriji (1:1) mešani občutki. Vijoličasti za vodilno Olimpijo na prvenstveni razpredelnici zaostajajo za tri točke. "Veliko pomeni odziv po zaostanku v Fazaneriji, saj smo bili ves drugi polčas na njihovi polovici igrišča," med drugim sporoča Ljubljančan Boštjan Cesar, ki je pred dnevi tudi uradno prevzel vodenje mariborskega kolektiva.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Radomlje - Celje
    05:57
    Vrhunci tekme Radomlje - Celje
  • Vrhunci tekme Olimpija - Domžale
    04:04
    Vrhunci tekme Olimpija - Domžale
  • Vrhunci tekme Mura - Maribor
    04:45
    Vrhunci tekme Mura - Maribor
Boštjan Cesar
Boštjan Cesar FOTO: Damjan Žibert

Četrtič v letošnjem prvenstvu z igrišča s polovičnim izkupičkom, tokrat tudi z mešanimi občutki. Do izenačenja smo sicer prišli pozno, a povsem zasluženo. Pred tem pa ekipa v vijoličastem pobude ni uspela ustrezno nadgraditi. "Bili smo manj igrivi v prvem, a smo v drugem polčasu prevladovali na igrišču. Po prikazanem bi si zaslužili več. V tekmo smo šli premalo odločno, sicer smo narekovali tempo, vendar nismo bili dovolj konkretni. Ob tem smo dobili gol iz edine priložnosti. V drugem polčasu smo si nato priigrali več priložnosti in zasluženo odnesli točko, toda vendarle ostaja grenak priokus," je po remiju v Murski Soboti izpostavil Boštjan Cesar, po drugi tekmi na mariborski klopi.

"Morali bi več igrati v medprostorih. Jojo se je spuščal nizko, nismo bili dovolj nevarni za gol. Ob tem smo premalo iskali globino, v drugem polčasu pa smo to počeli neprimerno boljše. Med polčasom sem bil miren, saj sem vedel, da si bomo v nadaljevanju tekme ustvarjali priložnosti. In smo si jih. Nogometaši Mure so nekajkrat izbijali iz svojega kazenskega prostora. Izkoristili smo le eno priložnost, žal premalo, da bi znova tri točke prinesli v Maribor," je v izjavi za mariborsko spletno stran še povedal 42-letni Ljubljančan. 

Za Mariborčane je sploh prvič zadel Benjamin Tetteh na res izjemen način. Z naj potezo tekme je poskrbel za izenačenje in prvi nastop v vijoličastem potrdil tudi s prvim golom. "Lepo je, ko vrhunski igralec, kot je Tetteh, že na svoji prvi tekmi zabije takšen gol. Dobro dela na treningih, ima kakovost. Razumljivo ima še nekaj težav glede fizike, a se počasi vrača. Tudi zanj je pomembno spoznanje, da je zadel in pričakujem, da bo v prihodnje samo še napredoval. Ne smemo pozabiti, da je Benjamin imel kar nekaj težav s poškodbo. Zdaj že določeno obdobje trenira s polno obremenitvijo, njegova pripravljenost se izboljšuje in postopoma ga bomo uvajali ter mu namenjali večjo minutažo." 

Vijoličaste v naslednjem krogu čaka obračun z vročimi Radomljani. Slednji so postavili klubski rekord, saj so slavili na zadnjih štirih obračunih. "Veliko pomeni odziv po zaostanku v Fazaneriji, saj smo bili ves drugi polčas na njihovi polovici igrišča. In potrditev spoznanja, da menjave prihajajo v igro ter delajo razliko. Imamo širok kader, ponosen sem na fante, kako so igrali. Ostaja pa grenak priokus, da nismo prej zadeli, saj sem bil prepričan, da bi potem, če bi imeli na voljo več časa, zadeli še drugič."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAZsemTI
28. 10. 2024 13.22
-1
Mariborsko “cesarstvo” bo moralo pospravit po bajti.
wsharky
28. 10. 2024 13.01
-1
a niso sodniki fkrali zmage?
Nikdar več
28. 10. 2024 12.12
+2
Če bi v sredo doživeli poraz v Preddvoru, lahko zaprejo vrata.... 😃
St. Gallen
28. 10. 2024 12.49
-1
ce bi Murinho v Istanbulu zmagoval, bi ostal
viking76
28. 10. 2024 12.05
+1
🤣🤣🤣🤣🤣