Nogomet

Da le Celjani prihodnji teden ne bodo obžalovali zapravljenega

Celje, 24. 07. 2024 20.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
6

Nogometaši Celja so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov doma remizirali s Slovanom iz Bratislave (1:1). Rezultat pred povratnim srečanjem pušča vse odprto, a ga lahko glede na potek obračuna in število priložnosti v taboru grofov obžalujejo. Od 30. minute naprej so namreč igrali z igralcem več, a tega niso znali izkoristiti. V zadnjih desetih minutah se je kar trikrat izkazal gostujoči vratar.

Edini gol za Celje je s prostega strela mojstrsko dosegel Bobičanec.
Edini gol za Celje je s prostega strela mojstrsko dosegel Bobičanec. FOTO: Global Game Media

Sijajen začetek, ki mu je sledila hladna prha 

Varovanci Damirja Krznarja so sanjsko vstopili v srečanje. Že v sedmi minuti je s prostega strela zadel Luka Bobičanec, ki je mojstrsko zadel z nizkim strelom pod živim zidom ob levi vratnici. Že v naslednji akciji bi lahko po hitrem protinapadu povišal Aljoša Matko, a si ni uspel pripraviti dovolj prostora za strel. 

Zapravljena priložnost je bila kaznovana le štiri minute po doseženem zadetku. Celjani niso uspeli prekiniti akcijo gostov po desni strani, do žoge je v kazenskem prostoru prišel veteran Vladimir Weiss in s sijajno podajo našel Davida Strelca, ki je iz bližine dosegel svoj prvi zadetek po povratku v klub, nazadnje je v Italiji igral za Spezio.

Živčno nadaljevanje, Celjani bližje novemu vodstvu

Gostje so stali zelo visoko in Celjanom puščali veliko možnosti za protinapade. Na približno polovici polčasa je pred vrata gostov povlekel Luka Menalo, skušal priti do strela, a mu to ni uspelo. Po zavrnjeni podaji je z roba kazenskega prostora nato poskušal Jošt Pišek, vendar ni bil dovolj natančen. 

V prvih 45 minutah so gostje poleg rdečega kartona Savvidisa prejeli še tri rumene (Takač, Weiss in Mak).

Po pol ure igre, ravno ko se je zdelo, da se tehtnica obrača na stran Slovana, je Kyriakos Savvidis na svoji polovici s podplatom startal na Tamarja Svetlina. Glavni sodnik mu je naprej pokazal le rumeni karton, a je nato posredoval VAR in Grk je povsem zasluženo predčasno zapustil igro. 

Pred koncem prvega dela je moral z igrišča zaradi poškodbe žal že omenjeni Svetlin, nadomestil ga je Mario Kvesić. Še pred potjo v garderobi je celjski stadion drugič na tekmi eksplodiral od navdušenja, a je bilo veselje domačih kratko. Z roba kazenskega prostora je silovito sprožil Pišek, odbito žogo je za hrbet vratarja gostov pospravil Matko, ki pa je bil v trenutku Piškovega strela v prepovedanem položaju. Ostalo je pri 1:1. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pritisk grofov v nadaljevanju ni obrodil sadov

Krznar je tudi v nadaljevanju stavil na enajsterico, ki je končala prvi del. Njegovi varovanci so imeli terensko premoč, a ta ni prinesla resnejših priložnosti. Na drugi strani je Žan Karničnik v 55. minuti v zadnji sekundi rešil pred Strelcem, ki se je znašel v ugodnem položaju po iznajdljivi kombinaciji soigralcev. 

Po uri igre se je Celju le ponudila priložnost po poceni izgubljeni žogi Slovana, a Armandas Kučys v protinapadu ni uspel zaposliti Menala na levi strani. 

Najprej naveza Popović-Kučys, nato še Brnić-Edmilson

Ker so bili njegovi varovanci v napadu še naprej precej pasivni, se je Krznar v 68. minuti odločil za prvi spremembi v drugem polčasu. Vstopila sta Denis Popović in Ronaldo Aarons, na klop sta morala Menalo in Matko. In prav kapetan Popović je bil tisti, ki je v 84. minuti pripravil najlepšo priložnost za novo vodstvo Celjanov, ko je z leve strani sijajno podal Kučysa, čigar strel iz neposredne bližine je ubranil Dominik Takač

Tik zatem je Krznar opravil še dve zamenjavi, Ivan Brnić in Edmilson sta nadomestila Kučysa in Piška. Rezervista sta v 87. minuti malodane ponovila akcijo Popovića in Kučysa – Brnić je z leve strani lepo našel Edmilsona, a tudi razplet je bil identičen. Izkazal se je Takač, ki je za "hat-trick" obramb povsem v zaključku zaustavil še strel Damjana Vukliševića z glavo. 

Ostalo je pri 1:1, s čimer so lahko vsekakor bolj zadovoljni gostje, ki so ugodno popotnico glasno proglasili s približno 750 slovaškimi navijači. Na drugi strani so si tudi Celjani prislužili aplavz domačega občinstva, ki pa je Stadion Z'dežele zapuščalo z grenkim priokusom. Če kdaj, potem je bil Slovan tokrat zares zrel za poraz ... 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

24. julij, kvalifikacije za Ligo prvakov, izid:

Celje – Slovan Bratislava 1:1 (1:1)

Bobičanec 7.; Strelec 11.
RK: Savvidis 30. 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
25. 07. 2024 11.23
+1
Moje mnenje , Prvaki so postali Celjani še na temeljih dela Španca Riere , sedaj pa se vidi delo Krznariča , počasen nogomet v širino, nobenih hitrih vertikalnih podaj, pred golom so kot neki statisti , brez hudobije, lakote in prepričanja da bodo gol dosegli, umetniški počasni udarci na prazen gol z 4 m to je sramota, zabij žogo v gol, vse nekako na pol, brez zagrizenosti, in potem komentator "kaj vse so Celjani zgrešili" , VSE SO ZGREŠILI, PRISTOP K IGRI, HITROST , AGRESIVNOST, SLABE IN NEPRAVOČASNE MENJAVE.......... KRZNAR GOJI POČASEN JUGO NOGOMET, ZA UMETNIŠKI VTIS, POD ŠPANCEM BI DALI 3 GOLE V SMISLU DA SO IGRALI 3/4 TEKME Z IGRALCEM VEČ, RAZUMETE 10 proti 9 V IGRALNEM POLJU, SRAMOTEN PRISTOP TAKO KOT EKIPE TAKO TUDI TRENERJA.
roten
25. 07. 2024 08.55
+1
Menalo ni to .Olimpija
gullit
24. 07. 2024 21.46
Žal zelo neučinkoviti Celjani.
Chicago Bulls
24. 07. 2024 21.41
+3
Hvala rtvju ker ne moremo gledat
borjac
24. 07. 2024 21.46
+1
Nič bat , saj nisi popolnoma nič zamudil.
Bratjeslovani
24. 07. 2024 21.12
+1
Mladega Weissa se malo sprovocirat pa bo