Nogomet

Riera miri navijače: Vem, kje so problemi

Celje, 07. 08. 2024 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaše Celja po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov v četrtek čaka tekmec v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Celjani se bodo na stadionu Z'dežele pomerili z irskim Shamrock Rovers. V celjskem taboru ob tem poudarjajo, da so ponovno pred izjemno pomembno tekmo.

Celjani so proti Slovanu izpadli s skupnim izidom 1:6.
Celjani so proti Slovanu izpadli s skupnim izidom 1:6. FOTO: Global Game Media

"To je zagotovo tekma sezone. Na žalost smo zamudili priložnost, da bi igrali v ligi prvakov. Mislim, da smo pripravljeni za evropsko ligo, kar moramo jutri tudi pokazati," je dejal Albert Riera. Dodal je še, da kvalifikacijski obračun traja 180 minut, čemur se bo njegovo moštvo moralo prilagoditi.

Iz besed Španca na celjski klopi je bilo moč razbrati, da je skupaj z njegovimi varovanci tekmeca dobro analiziral: "Mislim, da nam ne bo lahko, saj bomo morali veliko teči. Predvsem ko žoge ne bomo imeli, bomo morali na tekmeca močno pritisniti. Njihov način igre se razlikuje glede na to, ali imajo žogo ali ne. V tem so nam precej podobni, kar nas je malce presenetilo."

Podobno razmišlja tudi celjski branilec David Zec: "Niso klasična irska ekipa, ki bi nabijala žogo. Če jim pustiš igrati, bodo igrali. Mislim, da bomo mi tisti, ki bomo imeli več žoge v posesti. Ko je ne bomo imeli, jim jo moramo čim prej vzeti in to izkoristiti."

Kapetan Denis Popović naj bi bil po prihodu novega trenerja na izhodnih vratih kluba.
Kapetan Denis Popović naj bi bil po prihodu novega trenerja na izhodnih vratih kluba. FOTO: NK Celje

Riera miri navijače: Vem, kje so problemi

Po prihodu novega trenerja so slovenski prvaki izgubili dve tekmi zapored, a v celjskem taboru glede tega niso pretirano zaskrbljeni. "En teden je, odkar sem tukaj. Nimam čarobne paličice. Vem, kje so problemi in jih enostavno poskušam rešiti," je o neuspešnem začetku na celjski klopi povedal Riera.

Neuspešna serija ni povzročila slabe volje niti v celjski slačilnici. "Tekme si sledijo na tri dni, zato moraš poraz hitro pozabiti," je o slabi seriji dejal Zec.

Nekoliko več zaskrbljenosti povzročajo poškodbe, zaradi katerih v četrtek zagotovo ne bodo zaigrali Žan Karničnik, Tamar Svetlin in Mark Zabukovnik. "S Karničnikom ne želim tvegati, menim pa, da bo nared za povratno tekmo. Svetlin bo morda pripravljen za nedeljski prvenstveni obračun, medtem ko daljše okrevanje čaka še Zabukovnika," je bil glede odsotnih igralcev jasen Riera, pri čemer ni želel razkriti, kateri igralci bodo nadomestili standardne člane njegove zasedbe.

Poleg omenjenih bo manjkal tudi branilec Damjan Vuklišević, ki je na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Slovanu iz Bratislave prejel rdeči karton.

Tekma med Celjem in Shamrock Rovers se bo na stadionu Z'Dežele začela v četrtek ob 20.15. Povratna tekma bo na sporedu čez teden dni v Dublinu.

Žan Karničnik je še naprej poškodovan.
Žan Karničnik je še naprej poškodovan. FOTO: Luka Kotnik

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan z Doba
07. 08. 2024 18.32
+1
Ni zameriti Rieri, uamera gre vodstvu kluba, ki je ob nepravem času zamenjalo Krznarja. Dvomim, da bi pod Krznarjem tako visoko izgubili. Če pa že, bi vodstvu nihče ne zameril prihod Riere. Podobna sranja (menjave) je delal Mandarić pri Olimpiji. No, lastnikom- kapitalistom gre predvsem za denar! Morala ni pomembna.
zmerni pesimist
07. 08. 2024 17.49
+5
Če veš potem ni več problem vendar mislim da so celjani naredili slabo potezo
boslo
07. 08. 2024 17.13
+2
John_Gotti
07. 08. 2024 16.37
+3
Karma vrača udarec😀, Riera bo hitro bivši🤣…
ticapas
07. 08. 2024 16.19
+2
Albert es el problema principal