Nogomet

Celjani kljub porazu verjamejo v evropske točke

Guimaraes, 03. 10. 2024 12.57 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja so na svoji prvi tekmi v evropskih tekmovanjih klonili na Portugalskem, kjer jih je s 3:1 ugnala Vitoria iz Guimaraesa. Evropski krst se tako ni odvil po željah grofov, ki so prepričani, da bo lažje že na naslednji tekmi, ko v Celje prihaja turški Bašakšehir.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub temu, da Celje letos prvič v klubski zgodovini igra v enem izmed evropskih klubskih tekmovanj, ima z Vitorio že nekaj zgodovine. Kluba sta se lani srečala v kvalifikacijah za Konferenčno ligo, kjer so Celjani najprej doma izgubili s 3:4, na povratni tekmi pa se po enajstmetrovkah uvrstili v naslednji krog. "Občutki so povsem drugačni. Zdaj se zavedamo, kaj nam je lani uspelo. Občutili smo, da je to velik portugalski klub, ki se bori za Ligo prvakov," je po porazu povedal Matjaž Rozman, ki je moral žogo trikrat pobrati iz svoje mreže.

Statistika tekme Vitoria Guimaraes - Celje
Statistika tekme Vitoria Guimaraes - Celje FOTO: Sofascore.com

Domačini so ga prvič premagali že po sedmih minutah, svojo prednost nato povišali na tri gole, končni izid pa je v izdihljajih tekme postavil Aljoša Matko. "Bili so boljši od nas in bolj motivirani kot lani. Prejeli smo hiter zadetek in potem se je bilo težko vračati. Ampak to je za nas nova izkušnja, doživeli smo nekaj novega in s tem se je treba soočiti ter gledati naprej," je še dodal izkušen celjski vratar.

Prvi evropski obračun na domačih tleh grofe čaka čez tri tedne, ko na gostovanje prihaja Bašakšehir. "Na naslednji tekmi bo sigurno lažje. Igramo doma, kjer igramo dobro tudi proti boljšim nasprotnikom, tako da verjamem, da bomo osvajali točke," je zaključil Rozman.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hribovito2020
03. 10. 2024 14.39
Vedno boljši zmaga
Mekenzi
03. 10. 2024 13.49
Trener Rieva, je slab trener, z dobrim igralcem. 😪😪🩵🤍🩵