Nogomet

Znani so nasprotniki slovenskih predstavnikov za drugi krog kvalifikacij

Nyon, 19. 06. 2024 14.29 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja bodo svojo evropsko pot pričeli v Talinu pri Flori. V kolikor jim uspe preskočiti estonske prvake, jim je žreb za drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov namenil zmagovalca dvoboja med Slovanom iz Bratislave in Strugo iz Severne Makedonije. Maribor bo v kvalifikacijah za Ligo Evropa sprva igral z bolgarskim Botevom iz Plodviva, ob zmagi pa jih nato čaka grški velikan Panathinaikos. V drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo se bo Olimpija pomerila z ukrajinsko ekipo Polissya Zhytomyr, Bravo, ki mora najprej preskočiti valižanski Connah's Quay Nomads, pa z Zrinjskim iz Mostarja.

Celjani se bodo proti Flori, ki je v zadnjih petih letih štirikrat osvojila estonski ligaški naslov, pomerili 9. ali 10. julija, povratna tekma pa bo teden dni kasneje v knežjem mestu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V primeru izpada se bodo Celjani preselili v drugi krog kvalifikacij za Konferenčno ligo, kjer jim bo nasproti stal poraženec dvoboja med Virtusom iz San Marina in romunsko Steauo iz Bukarešte. 

V primeru zmage nad Estonci pa Celjane v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov čaka boljši na dvoboju med Slovanom iz Bratislave in Strugo iz Severne Makedonije. Za velikega favorita veljajo Slovaki, ki bi jih naj okrepil prav aktualni najboljši strelec slovenske lige in napadalec Celja Aljoša Matko

Mariborčani sprva v Bolgarijo

Podobno kot Celjani bodo tudi nogometaši Maribora prvo tekmo odigrali v gosteh. Njihov nasprotnik bo bolgarski pokalni prvak Botev iz Plovdiva, prva tekma bo 11. julija, druga pa teden pozneje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vijolice bodo tudi v drugem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa v vlogi nosilca, kljub temu pa jih v primeru preboja čaka izjemno zahteven nasprotnik, in sicer Panathinaikos, ki ima v svojih vrstah kar tri slovenske reprezentante (Andraž Šporar, Adam Gnezda Čerin in Benjamin Verbič). 

V kolikor varovanci Anteja Šimundže ne uspejo preskočiti Bolgare, jih čaka selitev v drugi krog kvalifikacij za Konferenčno ligo, tam pa romunski predstavnik Universitatea Craiova.

Bravo bo evropski krst doživel proti Valižanom

Ljubljanski Bravo, ki bo sploh prvič igral evropske kvalifikacije, bo v prvem krogu za Konferenčno ligo moči meril z valižansko zasedbo Connah's Quay Nomads.

V primeru uspeha pa jim bo v drugem krogu nasproti stal Zrinjski iz Mostarja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Olimpija se kvalifikacijam pridruži v drugem krogu

Olimpija iz Ljubljane bo svojo evropsko pot pričela v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo, kjer bo zmajem nasproti stala ukrajinska zasedba Polissya Zhytomyr.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
19. 06. 2024 13.45
+2
Gremo pubeci 💪