Nogomet

Olimpija z igralcem več do pomembne zmage na derbiju Ljubljanske kotline, skromen izplen Maribora na štajerskem derbiju

Domžale, 30. 03. 2019 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

V derbiju 24. kroga slovenskega nogometnega državnega prvenstva sta se ob Kamniški Bistrici pomerili zasedbi Domžal in Olimpije. Pomembne zmage pa so se razveselili aktualni prvaki, ki so lokalne rivale premagali s 3 : 1. Nogometaši Maribora in Celja so se razšli z neodločenim izidom (1 : 1).

TEKMA

Mariborčani so niz neporaženosti resda podaljšali na deset tekem, a posebej zadovoljni po današnji predstavi ne bodo. Povedli so v uvodu drugega polčasa, a so nato Celjani povsem zasluženo prišli do točke, nenazadnje so imeli 23 poskusov strelov, na drugi strani Maribor, pri katerem so manjkali Jasmin Mešanović, Luka Uskoković, Marko Šuler in Jan Mlakar, le šest, od tega pa le enega v okvir vrat. 

Čeprav so bili v polju malce boljši in z večjo posestjo žoge, so bili Mariborčani v prvem polčasu nekonkretni, dvakrat so merili precej nenatančno, v 23. minuti pa zapravili izjemno obetavno priložnost, ko je Dino Hotić žogo povlekel v kazenski prostor, skušal jo je oddati na desno proti samemu Luki Zahoviću, a je bila podaja preslaba, tako da mariborski napadalec žoge ni ujel.

Na drugi strani so Celjani poskušali precej večkrat, a tudi oni niso posebej ogrozili vrat Kenana Pirića, omeniti velja poskus Daria Vizingerja, ko je v osmi minuti žogo poslal malo previsoko, in Lovra Cveka s prostega strela v 17. minuti, ko je bil Pirić na pravem mestu.

Zahović je bil podajalec pri edinem zadetku Maribora na tekmi.
Zahović je bil podajalec pri edinem zadetku Maribora na tekmi. FOTO: Aljoša Kravanja

Zato pa so vijolični silovito začeli drugi polčas, saj so kmalu po uvodu povedli. Sprva je Mitja Viler podal do Zahovića, ta pa je našel Gregorja Bajdeta, ki je na svoji prvi spomladanski tekmi zadel za 1:0.

Po zadetku pa so domači "nehali" igrati, izbranci Dušana Kosića pa so začeli vrstiti priložnosti. Tako je v 54. minuti poskusil Janez Pišek, v 61. minuti je Žan Zaletel žogo poslal malo čez gol, mariborski vratar je posredoval v 63. minuti po poskusu Mitje Lotriča, v 72. minuti po strelu z glavo Vizingerja, v 82. pa je najprej žogo po nevarnem poskusu odbil v kot, zatem pa prejel zadetek.

Takrat je iz levega kota podal Rudi Požeg Vancaš, Žan Benedičič pa je na drugi vratnici iztegnil nogo in žogo potisnil v mrežo z 1:1. Že v sodniškem dodatku so Celjani še enkrat resno zagrozili, Pirić pa je tik pred golovo črto ustavil poskus Zaletela.

Maribor ima po remiju osem točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo, Celje pa se je točkovno izenačilo s tretjeuvrščenimi Domžalami.

Trojček Olimpije za zmago na derbiju Ljubljanske kotline
Ljubljančani so po dveh krogih brez zmage le vpisali nove tri točke in ohranili nekaj upanja za približanje vodilnemu Mariboru. Olimpija je sicer znova imela nekaj težav v obrambi, a sta napad in zvezna vrsta delovala dovolj dobro za slavje v Domžalah. Gostitelji, ki niso mogli računati na Gregorja Sikoška, pa so doživeli drugi zaporedni poraz in ohranili boj za želeno tretje mesto povsem odprt, saj tesno sledita Aluminij in Celje.

Ljubljančani so tekmo začeli podjetneje in že v četrti minuti je do strela z glavo iz bližine prišel Rok Kidrič, izkazal pa se je Krševan Santini. V nadaljevanju pa so se tudi Domžalčani pokazali za nevarnega tekmeca, prihajali kar pogosto v obetavne položaje (tudi ob prekinitvah so pogosto dobili skok), a je zmanjkala prava zadnja podaja. Še najbolj nevarni so bili v 16. minuti, ko je Tilen Pečnik poskusil z roba kazenskega prostora, ter v 44. in v 45. minuti po poskusih Tončija Mujana in Tilna Klemenčiča.

Ljubljančani so zmagali na zelenici, kjer so v lanski sezoni v zadnjem krogu osvojili naslov državnih prvakov.
Ljubljančani so zmagali na zelenici, kjer so v lanski sezoni v zadnjem krogu osvojili naslov državnih prvakov. FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljančani pa so bili konkretni še v 25. minuti, ko je Goran Brkić sprožil s prostega strela od daleč, Santini pa je žogo ujel. V 29. minuti pa so izbranci Roberta Pevnika povedli. Stefan Savić je na levi strani žogo na kratko oddal do vtekajočega Maria Jurčevića, ta je želel podati pred gol, a je žoga preletela Santinija in končal v mreži. Ljubljančani so prednost podvojili v 48. minuti. V glavni vlogi je bil Brkić, ki je svojo akcijo začel na levi strani, preigraval in prodiral v sredino ter nato z nizkim strelom z roba kazenskega prostora premagal Santinija. Zanj je bil to tretji spomladanski in tretji gol sezone.

Novo izjemno priložnost so imeli gosti v 54. minuti, ko je povsem neoviran streljal Jan Adrejašič, a preslabo oziroma prešibko, tako da je Santini žogo ujel. Takoj zatem pa so Domžalčani na drugi strani vendarle izkoristili slabo pokrivanje Ljubljančanov ob prekinitvi.

Adam Gnezda Čerin je žogo poslal iz desnega kota v osrčje kazenskega prostora, tam pa je ob nepozornem Andrejašiču povsem neoviran z glavo streljal Amedej Vetrih in zadel za 1:2. A prav strelec gola se je v 59. minuti spozabil, napravil grd prekršek (start s podplatom v stegno) nad Asmirjem Suljićem in si prislužil rdeči karton. Kljub temu je v 64. minuti Pečnik močno sprožil in le za malo zgrešil ljubljanska vrata, v 68. minuti pa je s prostega strela močno udaril še Senijad Ibričić, a je bil Vidmar na mestu, tako kot malce zatem po poskusu Daria Kolobarića. V 75. minuti je do strela v ljubljanski ekipi prišel Oliver Kregar, Santini pa z njim ni imel posebej težkega dela. Zato pa je v 82. minuti svoj sedmi gol sezone dosegel Savić, ki je v kazenskem prostoru unovčil Kidričevo podajo in odločil tekmo.

TEKMA

Knapi pod vodstvom Sulejmanovića do točke
Velenjčani so na prvi tekmi pod vodstvom Almirja Sulejmanovića, ki je zamenjal Marijana Pušnika, osvojili točko. Pred domačimi gledalci so brez pomoči kaznovanega Davida Arapa še v 82. minuti vodili proti Novogoričanom, a je slednjim, ki so igrali brez Žige Lipuščka, točko priboril Adel Halilović. Knapi so po četrtem remiju ostali na predzadnjem mestu, Gorica, za katero ne bo več igral Andrej Kotnik, ki je prekinil pogodbo, pa je neodločeno igrala že osmič (v tem pogledu prednjači Celje z desetimi remiji) in ostala sedma.

Po mirnem uvodu tekme, v četrti minuti je bil nenatančen le Damjan Trifković s prostega strela, so Novogoričani povedli v 16. minuti. Halilović je z desne strani podal dolgo diagonalo na levo stran, tam je Andrija Filipović iz prve žogo vrnil na rob kazenskega prostora, od koder je z volejem zadel Semir Smajlagić. Velenjčani so prvi resneje zagrozili v 34. minuti, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Žiga Škoflek, a zadel le zunanji del mreže. V nadaljevanju polčasa so se Velenjčani trudili priti do izenačenja, a posebnih priložnosti si niso priigrali.

Nevarno je bilo le v 45. minuti, ko je Leon Črnčič prišel do žoge v bližini gola, a je Grega Sorčan šel iz vrat in Velenjčanu preprečil neoviran strel. Domači so tudi zahtevali najstrožjo kazen, a je niso dobili. V 49. minuti je Črnčič poslal žogo z desne strani, ta je nato zadela prečko, a prave nevarnosti za zadetek ni bilo. Tako kot ne v 57. minuti po premalo natančnem in šibkem strelu Etiena Velikonje z glavo.

V 66. minuti pa so knapi izenačili. Najprej je poskusil Dominik Radić iz bližine, Sorčan je žogo odbil, a le do Črnčiča, ki jo je nato poslal v prazno mrežo. Domači so v vodstvo prešli v 74. minuti, ko je Milan Tučić podal z leve strani, žoga je malce zadela Halilovića, priletela pred vrata, kjer jo je v mrežo spravil Žiga Škoflek. Toda Primorci so hitro odgovorili, Filipović je na desnem robu kazenskega prostora žogo oddal Haliloviću, ta pa je z diagonalnim strelom premagal Mateja Radana. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme, tako da sta si ekipi kar upravičeno razdelili plen.

TEKMA

Prva liga, 24. krog:

Maribor - Celje 1 : 1 (0 : 0)
Bajde 46.; Benedičič 82.

Domžale - Olimpija 1 : 3 (0 : 1)
Vetrih 55.; Jurčević 29., Brkić 49., Savić 82.
RK: Vetrih/59.

Rudar Velenje - Gorica 2 : 2 (0 : 1)

 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
01. 04. 2019 11.01
+1
Ali je Suljić še živ in Pevnik trezen ??
User513426
01. 04. 2019 17.23
-1
Thomasb
01. 04. 2019 09.43
+1
tokrat so bili sodniki dobri,maribor je pokazal spomladansko utrujenost
Nimasmisla
31. 03. 2019 08.54
-10
mislim da ne bi bilo treba tako hitro dati rdečega ampak lolimpiji se pač pomaga če se da
degenos
31. 03. 2019 08.56
+5
kdo pomaga ??? olimpija je vsem trn v peti …..OLIMPIJA !!!!!
expert100
31. 03. 2019 10.06
+4
ma seveda, zdaj še štajarci sodijo za Olimpijo- Vinčič je Mariborčan ne vem kje vlečete te fore pomalo ste že vsi bolani s sodniki in Olimpijo.
Optimisty
31. 03. 2019 14.49
+0
S podplatom direkt v koleno, cisti rdeč se lepo vidi da je šel direkt na nogo niti blizu žoge ni bilo, tko da psss
Veliki82
31. 03. 2019 21.25
-1
tebi je glavn trn v glavi. Zakaj vedno provociras,res bi te rad osebno spoznal, da vidim če ti tudi tisto krat jezik teče pa ne mislim nič kaj slabega
degenos
31. 03. 2019 08.41
+15
bogi marIbor se tk matrou ….sam 6 strlov na gol …..to je beda slov nogometa
ivanzDoba
31. 03. 2019 08.31
+13
Čmaribor je imel veliko sreče. Razmerje strelov 23:6 v korist Celja. Od tega samo en strel čmaribora v okvur vrat....🤮
RUBEŽ
31. 03. 2019 08.14
-11
Spet Lolimpija z igralcem več.
bobiv
31. 03. 2019 07.52
-12
V Ljudskem vrtu si je Maribor zaslužil, da bi izgubil, je pa res, da je Jug zopet pristransko sodil, namesto penala za Maribor favl za Celje, ne vem kje so ti dobri slovenski sodniki?
degenos
31. 03. 2019 08.43
+9
zakaj bi pa piskal penal če ga sploh ni blo !! milanići nej skliče tiskovko hmhmhmhmhm...
Barbarezo
30. 03. 2019 20.14
+14
Kva prau Milanić ? " Bili smo boljši nasprotnik,zmago smo si zaslužili bla bla bla
degenos
30. 03. 2019 19.54
+0
hohoho…..dons vse tiho …. !! a so sodniki spet goljufal ????
bobiv
31. 03. 2019 08.04
-8
Ja, spet so goljufali, pa zopet v prid Olimpije!
User513426
31. 03. 2019 08.29
+6
daj ne bluzi. kar z besedo na dan kaj je bilo v prid olimpije. rdeč karton je povsem upravičen če si mislil to.
expert100
31. 03. 2019 10.09
+3
bobiv, žalostno, da sedaj še Štajarci sodijo za Olimpijo jaz mislim, da je najbolje, da tekme Olimpije sodijo TROJICA: MILANIČ, GAJSER, ZAHOVIČ.
degenos
30. 03. 2019 19.44
+7
samo 6 strelov …..hehehehe beda trotkov ……..cele pa 23 …..dobri so
smajser1
30. 03. 2019 19.33
+23
Milanic, ce je to igra, pol pa res ne vem... 100m stran od igralcev stojimo, in zalaufamo komaj, ko ima nasorotnik ze zogo oz jo poda ze dalje...S tako defenzivno igro in staticno smo dalec od nivoja za igeanje v evropi oz kvalifikacijah..se za prvenstvo bo trda predla... TO NI NIC OD NIC! MILANIC!
Garmuteli
31. 03. 2019 15.35
+2
Se popolnoma strinjam! Kot navijac vijolicastih sem zelo razocaran nad predstavo nasih igralcev! Ne samo zaradi rezultatov kajti ce bi se borili tako kot treba in zoga negre v gol razumes Jim nimas kaj za ocitat! Ampak to kaj zdaj kazejo to pa ni za nic! Ni priloznosti ni nicesar totalni polom na zacetku drugega dela! Upam da se poberemo in gremo po novo kanto! Ce bo treba tudi brez milanica
SIKATOR 1
30. 03. 2019 19.05
+1
OLIMPIJA LJUBLJANA
degenos
30. 03. 2019 18.17
+10
hehe.....olimpija suvereno druga !!
degenos
30. 03. 2019 18.16
+3
Mungos2
30. 03. 2019 17.14
-12
Sramota za sodniško organizacijo, katera ni sposobna deligirati sodnika, ki ne bi sodil v Domžalah, v korist NkBežigrada05 !! Suljiću pa želim, da ga bo nekoč res nekdo poškodoval ! DAJMO DOMŽALE !!!!
User513426
30. 03. 2019 17.18
+18
saj sem vedel da nisi sposoben normalnega in objektivnega komentarja, samo da boš kvasil take bedarije pa res nisem pričakoval. poglej si pravila in moli da bo vetrih dobil malo kazen za nameren štart na igralca da ga poškoduje
Mungos2
30. 03. 2019 17.32
-14
Bil je prekršek za rumeni karton. Sicer je pa nogomet moška igra. Bežigrajčani so padali in se valjali za vsako malenkost. Pravila poznam, ti pa ne slovenskega pravopisa. Velike začetnice, pike so ti tuje !!
ivanzDoba
30. 03. 2019 19.01
+9
Vetrih je štartal s podplatom na Suljića. Kaj je tu spornega?! Popušili ste zasluženo! OLIMPIJA!!!
User513426
30. 03. 2019 21.15
+5
mungos ne spotikaj se ob pravopis ker nisi pri uri slovnice ampak na forumu kjer lahko piše vsak kakor hoče. če ne znaš brati brez velikih začetnic, ločil itd ne hodi na forum. pravil pa očitno tudi ne poznaš. če bi jih mi razloži kako to da je pospravil rumenega ter preveril kaj je točno bilo potem pa ga pravilno izključil. ne trolaj za brezveze če ste pošteno zgubl na svojem igrišču
Mungos2
31. 03. 2019 12.29
+2
Zaspane, saj ti ne zamerim, ker si nepismen !! Spi v miru !!
User513426
31. 03. 2019 19.55
-1
še nisi pršu k seb. vzem persen morda te bo pomiril če te že lep sončen nedeljski dan ne pomiri
Al Pacino 1
30. 03. 2019 17.12
+16
Start Vetriha s podplatom v koleno, res grd in nevaren udarec, ki bi lahko imel posledice za Suljica! Upam da liga reagira in ustrezno kaznuje Vetriha.
Mungos2
30. 03. 2019 17.57
-8
Suljić ni dobil tako močnega udarca, ker je tekmo lepo še odigral. Je pač bolj mehkužen !!
User513426
30. 03. 2019 21.19
+9
ti ki poznaš pravila mi razloži kdaj je rdeči karton. takrat ko igralca odnesejo z igrišča polomljenega ali po inteziteti in namenu štarta. vetrih je dejansko imel namen preprečiti protinapad ne glede kako bo to storil. ker je suljič ušel že trem igralcem mu je dvignil pritisk pa ga je dobesedno nasadil z podplatom direktno v koleno ali pod kolenom. bi te rad videl ko bi tebe tako poštartal ko si "pravi dec" kaj bi počel
RUBEŽ
31. 03. 2019 08.17
-1
Rdeči karton je tedaj, ko ga pokaže prvi sodnik. Ampak .......
User513426
31. 03. 2019 08.34
+9
če nisi gledal tekme si poglej posnetek od začetka akcije preden se je zgodil štart vetriha z vseh strani kot je bilo prikazano pa potem govori ali je ali ni. vetrih je bil povsem pravilno izključen
Mungos2
31. 03. 2019 12.31
+1
User513426
31. 03. 2019 19.56
+0
saj ti bomo odpustili ko ne veš kaj pišeš še manj pa doživljaš