Nogomet

Trossard junak Arsenalove zmage na Goodisonu

Bournemouth, 17. 09. 2023 17.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Chelseaja so v petem krogu angleške Premier League brez zadetkov remizirali pri Bournemouthu. Varovanci Mauricia Pochettina imajo na svojem kontu le eno zmago in so še naprej prikovani v spodnjo polovico lestvice. Zatem je Arsenal na gostovanju ugnal Everton, edini gol na tekmi je dosegel Leandro Trossard.

Topničarji so v petem krogu angleškega prvenstva še četrtič slavili, za kar je v drugem polčasu po lepi kombinaciji iz kota poskrbel Leandro Trossard, ki je izjemno natančno zaključil na daljšo vratnico. 

"Uspela nam je izjemna akcija. Saka me je našel z odlično povratno podajo. Vse življenje sem treniral za takšne akcije, lahko zaključim z desno ali z levo nogo, kar se mi je obrestovalo," je o odločilni akciji iz 69. minute povedal Belgijec, ki je tekmo začel na klopi, a je že v prvem polčasu moral zamenjati poškodovanega Gabriela Martinellija

Arsenal je s štirimi zmagami in remijem ujel Liverpool in Tottenham na drugem mestu premierligaške razpredelnice. Vodi še naprej Manchester City, ki je v soboto prišel do pete zaporedne zmage, ko je ugnal West Ham. 

Statistika tekme Bournemouth - Chelsea
Statistika tekme Bournemouth - Chelsea FOTO: Sofascore.com

Chelsea je imel na južni obali zopet terensko premoč, ki pa je zopet ni uspel kronati. V prvem polčasu je bil najbližje zadetku Nicolas Jackson, ki je z razdalje stresel vratnico. Nekaj minut zatem je imel lepo priložnost še Conor Gallagher, čigar strel je ubranil Neto

Chelsea ima po petih krogih prav toliko točk (zmaga, dva remija) in je prikovan na skromno 14. mesto. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

17. september, Premier League, 5. krog, izida:

Bournemouth – Chelsea 0:0 

Everton – Arsenal 0:1 (0:0)
Trossard 69. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.