Nogomet

Brazilski navijač v svoji oporoki vse zapustil nogometašu Neymarju

Porto Alegre, 29. 06. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljudje vse življenje nabiramo lastnino, ki je ob našem prehodu "na drugi svet" nikoli ne bomo mogli vzeti s seboj. Večina "bogastvo", ki ga je nabrala na Zemlji, zapusti naslednjim generacijam, drugi ga podarijo dobrodelnim organizacijam, tretji pa? Neymarju.

Tako se je vsaj odločil neimenovani nogometni navdušenec v Braziliji. Reuters poroča, da ga k tej odločitvi ni vodila zgolj ljubezen do brazilske reprezentance, ampak to, da se poistoveti z nogometnim milijonarjem Neymarjem.

"Neymar mi je zelo všeč, z njim se poistovetim. Tudi mene pogosto obrekujejo, tudi jaz sem naklonjen svoji družini in njegov odnos z njegovim očetom me spominja na moj odnos s svojim pokojnim očetom," je dejal navijač.

Brazilski nogometni idol Neymar
Brazilski nogometni idol Neymar FOTO: AP

"Moje zdravstveno stanje ni dobro in ugotovil sem, da nimam nikogar, ki bi mu želel pustiti svoje stvari. Ne želim, da jih dobi država ali moji sorodniki, s katerimi se ne razumem dobro," je še razložil lokalnim medijem.

Komaj 30-letni Brazilec je zatrdil, da je svojo lastnino že večkrat poskušal podariti Neymarju, ampak mu to ni uspelo. Do zdaj. Notar v mestu Porto Alegre je poskrbel, da je njegova oporoka podpisana, in uradno potrdil, da je njegov edini pravni naslednik nogometaš, ki bo po trditvah ameriškega Forbesa v letu 2023 zaslužil zavidanja vrednih 77 milijonov evrov. "Več kot karkoli drugega vem, da Neymar ni pohlepen, kar je dandanes zelo redko," je še dejal Brazilec, ki v primeru, da ni neimenovani milijarder, na bančnem računu enega najbogatejših športnikov na svetu ne bo pustil velikega vtisa.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AyrtonS
29. 06. 2023 11.16
+2
Blue Dream
29. 06. 2023 09.10
+2
t3d0m3d0
29. 06. 2023 08.51
+3
Zgleda, da ta tip ni bral novic o Neymarju.