Nogomet

Olimpija uspešna v Ajdovščini, Bravo boljši od Celja, v Lendavi brez golov

Ljubljana/Lendava/Ajdovščina, 28. 09. 2024 18.36 | Posodobljeno pred 19 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
1

Nogometaši v slovenskem državnem prvenstvu se merijo na tekmah 10. kroga. Vodilna Olimpija je rutinirano v Ajdovščini z 2:0 odpravila domače Primorje, na prekmurskem derbiju – prvem po 12 letih – sta se v Lendavi Nafta in Mura razšli brez zmagovalca (0:0), medtem ko je ljubljanski Bravo doma presenetil branilce naslova iz Celja. Bilo je 3:2.

Ajdovščina je zaradi tega, ker prenova zelenice v Novi Gorici še ni končana, prvič po letu 2011 gostila prvoligaško tekmo domačega kluba. Ta se za Primorje ni dobro končala, Olimpija je zasluženo zmagala. Zeleno-bela zasedba je pod vodstvom Victorja Sancheza še naprej neporažena v vseh tekmovanjih. Na vrhu lestvice ima 22 točk, Primorje je ostalo pri devetih.

Gosti so tekmo bolje začeli, Ivan Durdov je v drugi minuti meril previsoko, v 11. pa je Alex Blanco le za nekaj centimetrov zgrešil cilj iz bližine. V 12. minuti so Ljubljančani, ki so igrali proti vetru, povedli, Pedro Lucas je natančno podal do Durdova, ki je nato s približno 10 metrov matiral Gašperja Tratnika. V nadaljevanju si Olimpija ni več priigrala priložnosti, Ajdovci pa tudi niso bili posebej nevarni, čeprav so imeli pomoč vetra. Dvakrat je sicer neuspešno poskusil Žan Bešir.

V drugem polčasu je ljubljanska zasedba igrala "z vetrom", v 48. minuti je prvi nevarno meril Diogo Pinto z desne strani, po uri igre je dvakrat nase opozoril Raul Flroucz, ki je v 71. minuti tudi podvojil prednost, potem ko je z močnim strelom iz bližine v mrežo poslal odbito žogo po dveh zaporednih Blancovih strelih. Matic Zavnik je v 74. minuti zapravil eno redkih priložnosti Ajdovcev, v 86. je imela Olimpija še en strel od daleč, a ga je Tratnik z nekaj težavami ukrotil, tako da je ostalo pri 0:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prekmurskem derbiju brez golov

Prvi medsebojni obračun v sezoni so na začetku dobili Sobočani, drugi pa se je končal brez zadetkov. Nekaj boljši vtis je pustila Nafta, ki je bila boljša v posesti žoge in številu strelov, med drugim je zadela tudi vratnico. A na koncu sta se ekipi razšli z delitvijo plena. Mura je zdaj pri 17 točkah, za vodilno Olimpijo zaostaja za pet točk, Nafta je pri sedmih.

Lendavčani in Sobočani so v prvem delu pred lepim številom gledalcev le poredko prihajali do priložnosti, oboji so imeli po dve omembe vredni. Mura je poskusila v 21. in 36. minuti prek Sandija Nuhanovića, ki je dobro meril od daleč, a je bil Žan Mauricio na mestu, in Stevena Junčaja, ki je meril točno v vratarja. Nafta pa je prvič resneje zagrozila v 29. minuti, ko je malce previsoko s prostega strela sprožil Zsombor Kalnoki-Kis, drugič pa ob koncu polčasa, ko je od daleč streljal Amadej Marinič, izkazal pa se je Florijan Raduha.

V drugem polčasu je najprej iz ugodnega položaja Dominik Csoka meril precej nenatančno, bližje zadetku pa je bil Marinič v 67. minuti, ko je z nizkim strelom od daleč zadel vratnico. Nafta je imela v tem obdobju žogo precej več v posesti, v 83. minuti tudi zadel prek Roka Pirtovška, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0. Tako je bilo tudi po poskusu Matica Maruška, ki je v 88. minuti žogo poslal čez gol, podobno je v sodniškem dodatku naredil tudi Borna Proleta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bravo ugnal Celje

Ljubljančani so se v boj s Celjani podali po treh zaporednih remijih. Prav Celjani, ki so danes obelodanili še novo okrepitev, 32-letnega španskega defenzivnega vezista Iniga Eguarasa, ki ima več kot 300 nastopov v prvi in drugi španski ligi, pa so doslej edini v sezoni premagali Bravo. A ta je vrnil milo za drago, dvakrat je vodil, dvakrat so Celjani izenačili, mož odločitve pa je bil Milan Tučić z golom v sodniškem dodatku. Bravo je vsaj začasno skočil na drugo mesto z 19 točkami, Celje je četrto s 17.

Ekipi sta tekmo odigrali na močno razmočenem igrišču, žoga se je ustavljala v lužah, tako da je to kar precej vplivalo na igro. V prvih 10 minutah ni bilo posebnih priložnosti, v 15. minuti pa je Marco Dulca zakrivil enajstmetrovko, potem ko je nepravilno zaustavil Mateja Poplatnika. Ta je v 16. minuti tudi zadel z bele pike. V 18. minuti je Štubljar naredil napako, ki pa je Bravo ni kaznoval, zatem pa še obranil strel Marka Španringa. V 23. minuti so imeli Celjani po dolgem času obetavno akcijo. Najprej po podaji z desne iz bližine ni zadel Damjan Vuklišević, takoj zatem pa je Svit Sešlar podal iz kota, David Zec pa je najvišje skočil in poravnal izid.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jakoslav Stanković je osamljen streljal v 30. minuti s približno 20 metrov, vendar meril točno v Štubljarja, tako kot v 42. minuti. V 36. pa je moral posredovati tudi Matija Orbanić, ko je streljal Juanjo Nieto. Takoj po začetku drugega polčasa je Martin Pečar prišel v kazenskem prostoru do strela, a na koncu za malenkost zgrešil cilj, čeprav so se tudi Celjani trudili, pa je v 58. minuti do novega odprtega strela prišel Stanković, takrat pa žogo poslal visoko čez gol. V 61. minuti je Gašper Trdin povlekel čez polovico igrišča, prišel v kazenski prostor, žoga pa je po zaključnem strelu zletela mimo vrat.

Blizu zadetku je bil Bravo tudi v 71. minuti, ko je Nemanja Jakšić streljal z volejem, a zadel Nieta, v 73. minuti pa so imeli Celjani svojo dotlej najlepšo priložnost v drugem polčasu, ko je s 14 metrov streljal Sešlar, Orbanić pa se je izkazal. V 78. minuti pa so Šiškarji spet povedli. Poplatnik je najprej prodrl in prišel do strela z leve strani, Štubljar je žogo odbil v prečko, na pravem mestu pa je bil Milan Tučić, ki jo je nato iz bližine poslal v mrežo. V 81. minuti je Gašper Jovan preprečil celjsko veselje, a do tega je prišlo v 82. Le nekaj sekund po vstopu v igro je namreč iz bližine zadel Slavko Bralić. Ko je kazalo, da se bosta ekipi razšli z delitvijo točk, pa je v 91. minuti po podaji Jovana z leve strani v osrčju kazenskega prostora drugič na tekmi zadel Tučić.

Prva liga Telemach, 10. krog, izidi:
Primorje - Olimpija Ljubljana  0:2 (0:1)
Nafta 1903 - Mura              0:0
Bravo - Celje                  3:2 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
28. 09. 2024 19.50
S tem riverom ste si pa v celju kupili pamet