Nogomet

Borussia Dortmund oddala pomembni točki, zdaj za Bayernom zaostaja za osem

Augsburg, 27. 02. 2022 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnji tekmi 24. kroga nemške Bundeslige se je opekla druga Borussia Dortmund, ki je iztržila le neodločen izid 1:1 v Augsburgu in je tako zaostanek za večjim bavarskim tekmecem Bayernom zmanjšala le na osem točk. Bayern je v soboto z 1:0 premagal Eintracht.

Augsburg - Borussia Dortmund
Augsburg - Borussia Dortmund FOTO: AP

Če bi Borussia Dortmund zmagala, bi bil zaostanek spet nekoliko bolj ulovljivih šest točk. A čeprav tudi vodilna ekipa na tekmi z Eintrachtom ni blestela (edini gol je dosegel Leroy Sane), je delo opravila bolje kot danes Dortmundčani. Ti so tako doživeli še drugo razočaranje v nekaj dneh, potem ko so izpadli v evropski ligi. Za vodstvo rumeno-črnih je sicer poskrbel Thorgan Hazard v 35. minuti, za domače pa je izenačil Noah Sarenren Bazee v 78. Augsburg je zdaj po točkah ujel in prehitel Hertho in vsaj začasno ušel z mest, ki vodijo v drugo ligo ali dodatne kvalifikacije.

V drugi današnji tekmi je Leipzig premagal Bochum z 1:0 in se povzpel na četrto mesto. Pri Leipzigu nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla tokrat ni bilo v postavi, v klubu so sporočili, da so mu namenili preventivni počitek. Njegov klub je zdaj prvi med trojico ekip s po 40 točkami. Mož odločitve pa je bil Christopher Nkunku v 82. minuti.

Hoffenheim je z 2:1 premagal Stuttgart. Bayer Leverkusen je proti Arminii slavil s 3:0, Union Berlin je premagal neposrednega tekmeca v boju za Evropo Mainz s 3:1, manj uspešen je bil Köln, ki je s še vedno zadnjim Greuther Fürthom igral le 1:1. Freiburg je premagal berlinsko Hertho s 3:0, Borussia Mönchengladbach in Wolfsburg sta igrala neodločeno 2:2. 

Osem točk zaostanka Borussie Dortmund
Bayern München ima na prvem mestu 58 točk, Borussia Dortmund na drugem 50, tretji je Bayer Leverkusen s 44, sledijo pa Leipzig, Freiburg in Hoffenheim s po 40.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.