Nogomet

Boromisa navijačem obljublja (vsaj) dve okrepitvi

Ljubljana, 13. 07. 2024 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
2

Na predstavitveni konferenci ljubljanske Olimpije je poleg novega trenerja Victorja Sancheza pred medije stopil tudi športni direktor Goran Boromisa. Pojasnil je, zakaj so vodilni možje kluba sploh izbrali 49-letnega Španca. Dotaknil se je statusa Timija Maxa Elšnika, za katerega je ogromno zanimanja, in spregovoril o morebitnih okrepitvah v nadaljevanju prestopnega roka.

Goran Boromisa se pred mediji dobro znajde, a njegovo delo bomo sodili po rezultatih. Ti so bili v lanski sezoni slabši od pričakovanj ljubljanskih navijačev.
Goran Boromisa se pred mediji dobro znajde, a njegovo delo bomo sodili po rezultatih. Ti so bili v lanski sezoni slabši od pričakovanj ljubljanskih navijačev. FOTO: Damjan Žibert

Zgovorni Goran Boromisa je uvodoma pojasnil, da so Victorja Sancheza izbrali, ker njegova miselnost sovpada s klubsko vizijo. "V zadnjih dveh letih in pol gojimo napadalen slog z veliko posesti. Njegovo igralsko kariero poznamo vsi. To je trener z višjega nivoja, ki je prišel v Slovenijo. Pred tem je kot mentor sodeloval z mladimi nogometaši pri španski nogometni zvezi. Imamo isto vizijo, da bi se v Olimpiji razvijali mladi nogometaši." 

Za razliko od prejšnjih sezon se kader zmajev to poletje (vsaj zaenkrat) še ni močno spreminjal. Ljubljančani upajo, da bodo nekateri igralci, od katerih se je lani pričakovalo več, z dodatno mero izkušenj letos le storili korak naprej. 

Glede ciljev je Boromisa povedal, da so ti pred začetkom sezone vedno isti: "Dvojna krona, atraktiven nogomet, razvoj mladih nogometaševi in se čim boljše pokazati v Evropi. Sedaj imamo z Evropo že kar nekaj izkušenj. Mladi nogometaši – Raul Florucz, Peter Agba, Nemanja Motika, ki so prišli v prejšnji sezoni, so lahko nosilci." 

Vprašanje Nukića še vedno nerešeno, iščejo napadalca in branilca

Doslej so navijači zmajev pozdravili dve okrepitvi, vezista Thallisona in krilnega nogometaša Benjiko Caciela. Tudi zato, ker Mustafa Nukić kljub veljavni pogodbi tudi v tej sezoni ne bo v kadru Ljubljančanov, v klubu še naprej iščejo okrepitev na mesto napadalca. Zanimata jih tudi položaja krila in osrednjega branilca, je pojasnil Boromisa in namignil: "Vsaj še dva novinca bosta prišla ... Štoper je zelo blizu prihodu." 

V petek je prvič v vlogi trenerja zmajev pred medije stopil Victor Sanchez.
V petek je prvič v vlogi trenerja zmajev pred medije stopil Victor Sanchez. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Elšnik v ponedeljek spet na treningih

Brez dvoma pa bi bila največja okrepitev za Victorja Sancheza, če bi lahko vsaj do konca prestopnega roka računal na Timija Maxa Elšnika. Za kapetanom zmajev je sijajno evropsko prvenstvo, na katerem si je tržno vrednost nedvomno še dvignil. V ponedeljek se vrača na treninge, a jasno je, da ne bo več dolgo član kluba, pri katerem si je izboril mesto v reprezentanci. 

"Vrnil se je z Eura, kjer je igral fantastično. Veliko je zanimanja zanj iz Nemčije, Italije, Španije, Hrvaške ... Ampak zaenkrat se še ni zgodilo nič konkretnega," je pojasnil Boromisa in glede Elšnikove vrnitve v polni pogon dodal: "Dali smo mu še par dni, ker je bila prejšnja sezona zanj res naporna. Zdaj pa ga bomo počasi priključili nazaj." 

Victor Sanchez in športni direktor Goran Boromisa na predstavitveni novinarski konferenci.
Victor Sanchez in športni direktor Goran Boromisa na predstavitveni novinarski konferenci. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Zanimanje obstaja, a Evropa bo dobila prednost 

Ko je beseda nanesla na pestro dogajanje na nogometni tržnici, je 37-letni Hrvat pristavil še, da Elšnik ni edini nogometaš, za katerega vlada zanimanje drugih klubov. A morebitni snubci bodo morali počakati na razplet evropskih kvalifikacij, v katerih se bo Olimpija v drugem krogu bojev za Konferenčno ligo najprej pomerila z ukrajinsko Polissyo iz Žitomirja. 

"Imamo še nekaj zanimanja, ker imamo veliko mladih, ki so se razvili. A želimo se pokazati v Evropi, zato ne bomo storili ničesar na silo. Za večino mladih smo dobili povpraševanje, ampak cilj je Evropa," je pojasnil Boromisa. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
13. 07. 2024 09.44
+0
V Lolimpiji in Mujre ista pesem. Povprečni vaški klubi, ki mislijo da s ne vem kaj. Beda od klubov. Oba se bosta na koncu, ko jih vlagatelji speljejo na limanice, borila za obstoj. No, pa saj so si sami krivi. In prav je tako.
kolosej
13. 07. 2024 08.47
+3
Vsem povprečnim tujcem se zahvaliti za sodelovanje, pripeljati 2 okrepitvi, ki bosta vlekli voz, ostalo naj pa igrajo naši mulci. Velja za vse klube. Gledalci se bodo vrnili na stadione. V košarki so pred leti v Olimpiji igrali Milič, Kotnik, Hauptman, Daneu, Duščak... ob pol desetih dop smo pred Tivolijem stali v vrsti za karte za euroligo...lepi časi so to bili