Nogomet

Bomba v Londonu, Thomas Tuchel je novi trener Anglije

London, 15. 10. 2024 19.56 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
2

Reprezentanca Anglije je po odhodu Garetha Southgata dolgo iskala novega selektorja. Začasni trener Lee Carsley se bo po štirih tekmah poslovil, na njegovo mesto pa prihaja sloviti nemški trener.

Thomas Tuchel je nazadnje vodil bavarskega velikana Bayern München, po odhodu s klopi nemškega podprvaka pa je iskal novo priložnost. Dolgo so ga povezovali s povratkom na otok, kjer je že vodil Chelsea, a sprva so Angleži mislili, da bo nasledil Erika ten Haga na mestu trenerja Manchester Uniteda.

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel FOTO: AP

Nizozemec je še vedno trener velikana iz Manchestra, Nemec pa bo zdaj po poročanju otoških medijev očitno prevzel vodenje angleške reprezentance.

V tem trenutku "skrivnostna" FA je za sredo sklicala novinarsko konferenco, ki se bo na slovitem stadionu Wembley pričela ob 14.30 po lokalnem času.

To že namiguje, da bo Tuchel postal tretji tuji selektor na klopi angleške izbrane vrste po Švedu Svenu Goranu Erikssonu in Italijanu Fabiu Capellu.

Tuchel je trenersko pot pričel pri drugi ekipi Augsburga, nato pa v domovini vodil še Mainz, Borussio iz Dortmunda in Bayern iz Münchna, francoski PSG ter angleški Chelsea. Največje uspehe je dosegel na klopi londonske ekipe, v sezoni 2020/21 jo je popeljal do končne zmage v evropski ligi prvakov.

V minuli sezoni je vodil bavarskega nogometnega velikana. Po dokaj klavrni sezoni se je hitro poslovil, potem ko ekipa iz Münchna ni osvojila nobene domače lovorike, v ligi prvakov pa izpadla v polfinalu proti madridskemu Realu.

Anglijo je po odstopu Southgata po letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji od avgusta začasno vodil Lee Carsley.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rCharles
15. 10. 2024 21.34
hahaha tole bojo pa nemci mel materiala za vrnt anglezem za vse tiste pesmi o angleskih bombnikih nad nemcijo nacionalna katastrofa za angleze 😂😂😂
Franci123
15. 10. 2024 20.39
+4
Slabše kot jim je šlo do sedaj jim skoraj ne more več iti... bo pa imel tuchel težko delo ukrotiti egote vseh angleških "zvezd"