Nogomet

Bodo Iličić, Soudani in Milec nared za ključno evropsko tekmo?

Maribor, 19. 08. 2024 12.00 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vijoličasti so v petem krogu slovenskega prvenstva na gostovanju pri Radomljah iztržili zgolj točko (1:1). Trener Maribora Ante Šimundža je v primerjavi z zadnjo tekmo opravil osem sprememb v začetni enajsterici, v dve izmed teh je bil prisiljen.

Cilj Mariborčanov na tekmi v Domžalah je bil, kot pred vsako prvenstveno tekmo, osvojiti tri točke. V prvem polčasu je Arnel Jakupović zabil svoj peti prvenstveni zadetek, za veliko točko domačinov pa je v drugem delu tekme poskrbel Matej Malenšek. "Razplet, ki si ga nikakor nismo želeli, ker smo prišli po vse tri točke. Posegli smo po rotacijah, ker so bile potrebne. Vsaka menjava je imela svoj razlog. Dejstvo je, da smo bili v prvem polčasu solidni, a preveč nenatančni. Vstop v drugi polčas pa je bil slab in potem smo bili tudi kaznovani. Kasneje smo poskušali z menjavami, vendar nismo uspeli v namenu," je po tekmi povedal Ante Šimundža.

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Nogometaši Maribora so imeli v končnici tekme odlično priložnost za zmago, strelec edinega zadetka za vijoličaste pa enajstmetrovke ni uspel realizirati. "Želel je najboljše, ni zadel. To se zgodi. Dejstvo pa je, da si nismo priigrali dovolj situacij. Bili smo premalo konkretni in premalo drzni, kar je ekipa Radomelj izkoristila," je še dodal mariborski strokovnjak.

Iličić in Milec ostala na tribuni, Soudani med tekmo začutil bolečine

Josip Iličić je na zadnji evropski tekmi, ko je Maribor gostoval pri Vojvodini, s tekmo zaradi poškodbe zaključil že v prvem polčasu, staro poškodbo pa je takrat obnovil tudi kapetan Martin Milec. "Iličić ima težave z gležnjem, Milec s poškodbo, ki jo je že imel. Zdravniška služba dela vse, da bi bila oba čim prej nared."

36-letni napadalec vijoličastih Hilal Soudani je v letošnji sezoni zaradi poškodbe že izpustil štiri tekme v vseh tekmovanjih, na tekmi proti Radomljam pa v tekmo vstopil v 67. minuti ter hitro po menjavi začutil bolečine. "Prišlo je do atipičnega mehanizma pri udarcu. Lahko bi ga umaknili z igrišča, a je hotel ostati z moštvom do konca tekme. Videli bomo, kako in kaj v njegovem primeru v prihodnjih dneh," je o poškodovanih nogometaših dejal Šimundža.

Na zadnji domači evropski tekmi sta za Maribor zadela prav Josip Iličić in Hilal Soudani.
Na zadnji domači evropski tekmi sta za Maribor zadela prav Josip Iličić in Hilal Soudani. FOTO: Aljoša Kravanja

Kljub lepim možnostim za evropsko jesen prioriteta prvenstvo

Naporen urnik tekem Mariborčanom v četrtek prinaša že tretji obračun v razmaku enega tedna. Sledi gostovanje na Švedskem pri Djurgardnu, s katerim se bodo borili za mesto v skupinskem delu Konferenčne lige. V štajerski prestolnici na Evropo čakajo že sedem let, Šimundža pa kljub temu poudarja, da so na prvem mestu tekme slovenske lige: "Nam je prioriteta prvenstvo. Če bi bili zadovoljni z remijem, bi poslali na teren igralce, ki bi lahko točko osvojili na izkušnje. To ni bil naš namen, želeli smo zmago. Igralci, ki dobijo priložnost, jo dobijo zato, ker po našem mnenju pomenijo najprimernejšo izbiro v danem trenutku. Igralci na igrišču pa morajo potem to zaupanje potrditi."

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malek
19. 08. 2024 15.48
+1
Na smrt obsojeni stoji pred strelskim vodom, ko ga poveljnik vprasa, kakšno ima zadnjo željo? Naj strelja Ilićić, ogovori obsojeni. Mislim, da je sel potem na morje.
Lepinja
19. 08. 2024 15.36
Celo življenje trenirajo in nedelajo nič drugega in sedaj je za trojico vprašanje če bodo na red. ? Lol
fronza
19. 08. 2024 14.41
+1
Me je pa res sram, da se v Sloveniji igra politična zgodovina in ne nogomet. Vsa čast vam za vaše komentarje, ki ste se jih naučili v šoli.
Švejk 123
19. 08. 2024 14.26
+1
Hitler in Titek sta ista, eden je pobijal med vojno, drugi pa po vojni!
FuzineMojeMesto
19. 08. 2024 12.27
-8
Marburg v Avstrijsko ligo... Slovenci ne smemo pozabiti kako ste Marburgcani mahali Hitlerju z rožicami ob obisku mesta.
3tmb
19. 08. 2024 12.55
+3
Kaj ne veš kako ste prisegli domobranci sredi Plečnika???
PanAm
19. 08. 2024 13.01
+7
Tudi Titu smo mahali, ampak v tem primeru vem, da smo bili prisiljeni....🤗😂
FamousFancyFukish
19. 08. 2024 13.20
+7
Ljubljancani ne pozabite kako se klanjate srbu Zokiju in kako vsi slovenci poplačujemo jankovićeve dolgove, ki so jim jih kar na lepe oči odpisali. Tako da vi se pa rake odselite v Srbsko ligo.