Nogomet

Bo rodbina Maldini dobila še tretjega 'Azzurra'?

Milano, 04. 10. 2024 19.28 | Posodobljeno pred 27 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
0

Daniel Maldini, sin ikone italijanskega nogometa Paola Maldinija, je prejel svoj prvi vpoklic v italijansko reprezentanco, ki bo v Ligi narodov igrala tekmi proti Belgiji in Izraelu. Če bo na eni izmed tekem dejansko zaigral, bo ekipo Azzurrov po dedku Cesaru in očetu Paolu zastopal predstavnik že tretje generacije Maldinijev.

Daniel Maldini blesti v dresu Monze.
Daniel Maldini blesti v dresu Monze. FOTO: AP

Dvaindvajsetletni napadalec si je vpoklic zaslužil z impresivnimi predstavami za Monzo, kamor ga je januarja posodil in nato poleti tudi prodal sedemkratni evropski prvak Milan, katerega kapetana sta bila Paolo in Cesare.

Selektor Luciano Spalletti je v ekipo povabil še tri nove obraze, vratarja Juventusa Micheleja Di Gregoria, vezista Rome Niccola Pisillija in Mattea Gabbia, ki je dosegel zmagoviti gol za AC Milan na nedavnem derbiju proti Interju.

Italija, ki je na vrhu skupine A2 s popolnimi šestimi točkami, se bo v četrtek v Rimu pomerila z Belgijo, nato pa bo 14. oktobra v Vidmu gostila Izrael.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.