Nogomet

Bo Manchester City izgubil izjemnega napadalca?

Ljubljana, 31. 07. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaš Manchester Cityja Julian Alvarez trenutno ni na pripravah pred začetkom nove klubske sezone, saj z argentinsko reprezentanco nastopa na olimpijskih igrah. Javnost je presenetil z izjavo, da se bo po vrnitvi iz Pariza odločil, kje bo nadaljeval svojo kariero.

Julian Alvarez
Julian Alvarez FOTO: AP

24-letni Julian Alvarez se je na treh tekmah olimpijskih iger podpisal pod dve asistenci, Argentina pa je po uvodnem porazu zabeležila dve zmagi. Marca lani je nogometaš podaljšal pogodbo s sinje modrimi iz Manchestra do leta 2028, kljub temu pa o svoji prihodnosti v dresu serijskih angleških prvakov ni prepričan. "Moja pozornost je trenutno na olimpijskih igrah. Ko se vrnem iz Pariza, si bom vzel nekaj dni za počitek, nato pa sprejel odločitev."

Ko so meščani v finalu FA pokala izgubili proti mestnemu rivalu Manchester Unitedu, je Alvarez tekmo pospremil s klopi, že od začetka poletja pa ga številni povezujejo z morebitnim prestopom v Atletico Madrid. "Ni prijetno, ko na pomembnih tekmah ne dobiš priložnosti za dokazovanje," je dodal Argentinec, ki je v minuli sezoni angleškega prvenstva sodeloval pri 20 zadetkih.

Pep Guardiola in Julian Alvarez
Pep Guardiola in Julian Alvarez FOTO: AP

O omenjeni temi je spregovoril tudi trener Manchester Cityja Pep Guardiola. "Razumem, da želi igrati na pomembnih tekmah, ampak imam 18 ali 19 nogometašev, ki imajo isto željo. Slišal sem, da potrebuje čas za razmislek, kar me ne moti. Naj razmisli in nam nato sporoči, kako se je odločil."

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Heprk
31. 07. 2024 10.15
-2
Ni noben presezek, je pa redek argentinc ki je normalen.
royayers
31. 07. 2024 09.48
+2
dokler bo tam Haland, ki je sicer dober eksekutor, ampak v igri neviden in dejansko City igra z igralcem manj, je za Alvareza bolje, da gre drugam.
dinozaver79
31. 07. 2024 09.08
+3
bi bil cas da menja klub saj premalo igra