Nogomet

Bo Erik ten Hag preživel nov boleč poraz in 'odvratno predstavo' Uniteda?

Manchester, 30. 09. 2024 14.40 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United je po spremembah v lastniški strukturi kluba v novo sezono vstopil zelo optimistično. Jim Ratcliffe je prevzel vodenje kluba in na mestu trenerja ohranil Erika ten Haga, a njegova odločitev iz tedna v teden deluje vse bolj zgrešena. Nedeljski poraz proti Tottenhamu na domačem Old Traffordu bi Ten Haga po le treh zmagah na prvih devetih tekmah lahko pahnil v brezposelnost.

"Mislim, da bodo morali ta teden sprejeti veliko odločitev. Mislim, da je njegov čas morda iztekel," je po težkem porazu Uniteda na domačem terenu (0:3) dejal nekdanji nogometaš Robbie Savage.

Tottenham je v Manchester pripotoval brez najboljšega igralca Son Heung-Mina, a v dobri formi, ki se je nadaljevala z golom Brennana Johnsona v tretji minuti obračuna. Sledil je rdeč karton kapetana Uniteda Bruna Fernandesa in zadetka Dejana Kuluševskega ter Dominica Solankeja za novo blamažo in predčasen odhod domov številnih domačih navijačev.  

Erik ten Hag
Erik ten Hag FOTO: AP

"Prvi polčas ne bi mogel biti slabši. To je pretresljiv dan, res slab dan za ten Haga. Ne moremo reči, da nas je taka predstava presenetila, saj je Manchester United že vso sezono nedosleden, ampak odločili so se za najslabšo predstavo. Kar se tiče truda, kakovosti in vsega, kar si želiš pri nogometnem moštvu, je predstava v prvem polčasu bila absolutno odvratna. Ta skupina igralcev in trener bodo morali odgovoriti na številna vprašanja v naslednjem tednu," je bil po obračunu zelo kritičen nekdanji nogometaš Uniteda Gary Neville.

Jamie Redknapp napoveduje odhod Ten Haga: "Ne razumem, kako lahko obdrži službo. Videti je popolnoma izgubljen in ne vem, kako lahko to spremeni. Imel je že dovolj časa. Ne vem, kako je lahko on tisti, ki bo to (ekipo) vodil naprej. Problem je pa to, da ne vem, kdo bi lahko to počel namesto njega, saj je to tako težko delo."

 

A nizozemski strateg ne popušča in verjame, da vodstvo kluba verjame vanj. "Ne, o tem ne razmišljam. Mislim, da smo poleti vsi skupaj sprejeli odločitev, da ostanemo skupaj, lastništvo in vodstvena skupina. Odločitev smo sprejeli na podlagi jasnega pregleda (med poletjem), kaj moramo izboljšati kot organizacija in kako želimo sestaviti moštvo. Vse odločitve skupaj. Zavedali pa smo se, da bo to trajalo nekaj časa. Mislim, da se bomo izboljšali, ampak potrebujemo nekaj časa," je optimistično dejal Ten Hag, ki na četrtkovi tekmi Lige Evropa proti Portu nujno potrebuje zmago. Če bo na Portugalsko sploh odpotoval ...

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
30. 09. 2024 17.26
+1
Vsako leto kupijo po 4 ali pet novih igralcev visoke kvalitete , pa so še zmeraj v borbi za ubogo 6 mesto, sramota za tak klub kot je Man United.
kokicas
30. 09. 2024 17.11
+2
In kaj boš sedaj rešil k si je pripeljal svoje igralce in ni rezultatov. To se rabi čas united se nekaj časa nebo na vrhu
testosteron
30. 09. 2024 17.02
+1
Naj ta egoist spoka nazaj v holandijo - potaplja klub,..igralci pa tudi ne kažejo svoje kvalitete,...škoda za tak velik klub,...
Cupko
30. 09. 2024 16.41
+0
Že, ko so mu podaljšali pogodbo, so naredili veliko napako, ker je že lanski rezultat katastrofa za MU