Nogomet

Bijolov in Lovrićev Udinese kljub številčni premoči klonil proti Milanu

Ljubljana, 19. 10. 2024 20.29 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Udineseja so v 8. krogu italijanske lige gostovali pri Milanu. Slednji je bil boljši z 1:0 (1:0).

Milančani so zmagali po tem, ko je že v 13. minuti zmagoviti gol dosegel Samuel Chukwueze. V 29. minuti pa je bil igralec domačih Tijjani Reijnders izključen, potem ko je v priložnosti za zadetek naredil prekršek nad Sandijem Lovrićem. Slovenski reprezentant je sicer za videmsko ekipo igral do 70. minute, Jaka Bijol pa je igral celo tekmo. Ta bi se sicer lahko končala tudi drugače, saj so sodniki Videmčanom zaradi nedovoljenega položaja razveljavili dva zadetka, slednji so imeli tudi žogo več v posesti in zapravili še nekaj priložnosti.

Samuel Chukwueze (desno) je zadel edini gol na srečanju in bil proglašen za igralca tekme.
Samuel Chukwueze (desno) je zadel edini gol na srečanju in bil proglašen za igralca tekme. FOTO: AP

Pred tem sta se Como in Parma razšla z 1:1, Genoa in Bologna pa z 2:2, pri čemer je za domače Andrea Pinamonti dosegel oba gola, drugega za točko v 85. minuti. Ob 20.45 bo še tekma med Juventusom in Laziem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Torinu sta se merila Juventus in Lazio, zmagal je prvi z 1:0. Čeprav so domači po izključitvi Alessia Romagnolija od 24. minute igrali z igralcem več, jim je zmago zagotovil šele avtogol Maria Gile v 85. minuti.

Pred tem sta se Como in Parma razšla z 1:1, Genoa in Bologna pa z 2:2, pri čemer je za domače Andrea Pinamonti dosegel oba gola, drugega za točko v 85. minuti.

V nedeljo bo Domen Črnigoj z Venezio gostil Atalanto, preostale tekme pa so Empoli - Napoli, Lecce - Fiorentina, Cagliari - Torino in Roma - Inter. V ponedeljek bo še obračun Verone in Monze.

Na lestvici imata na vrhu Juventus in Napoli po 16 točk, Inter je pri 14, toliko jih ima ob tekmi več tudi Milan, sledita pa Lazio in Udinese s po 13 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 8. krog:

- sobota, 19. oktober:

Como - Parma 1:1 (1:1)

Genoa - Bologna 2:2 (0:1)

Milan - Udinese 1:0 (1:0)

(Jaka Bijol je igral celo tekmo za Udinese)

(Sandi Lovrić je igral do 70. minute za Udinese)

(Davida Pejičića ni bilo v ekipi Udineseja)

Juventus - Lazio 1:0 (0:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.