Nogomet

Bi Mourinho lahko postal novi trener Evertona?

Liverpool, 06. 10. 2024 16.54 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnjih dneh so se v nogometnem svetu pojavila namigovanja, da bi se razvpiti trener Jose Mourinho lahko znova vrnil na Otok. Šušlja se, da bi lahko prevzel Everton. Portugalec se zdi kot možen naslednik Seana Dycheja. Morebitna menjava lastnikov je tako sprožila veliko neznank o prihodnosti kluba. Po poročanju številnih medijev naj bi morebitni prihod Portugalca sovpadal z zaključkom prevzema kluba s strani Dana Friedkina.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

Mourinho, ki trenutno vodi turški klub Fenerbahče, ima sicer s potencialnim novim lastnikom Evertona, Danom Friedkinom, bogato zgodovino. Leta 2021 ga je namreč slednji namestil za managerja Rome, v lanski sezoni pa je to funkcijo tudi neslavno izgubil. Nato je sledil vroč odhod v turško prvenstvo. In čeprav je Portugalec službo v Turčiji prevzel šele to poletje, so mnogi prepričani, da se ga ne sme izključiti kot enega izmed možnih kandidatov za novega trenerja Evertona. S tremi naslovi Premier lige, je zagotovo kandidat, ki vedno kotira precej visoko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slab začetek sezone, trenutno se nahajajo na 16. mestu angleškega prvenstva, je sprožil ugibanja o tem, ali je zdajšnji trener pravi za ambicije kluba, ki bi z novim lastnikom zagotovo postale še višje. Ker zdajšnjemu trenerju pogodba poteče ob koncu sezone, viri v klubu namigujejo, da je malo verjetno, da bo Sean Dyche ostal. Friedkin domnevno Dycheja ne vidi kot dolgoročne rešitve, vse bolj pa je prisoten tudi dvom o tem, ali lahko obvaruje klub pred izpadom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mourinho velja za enega najbolj uspešnih trenerjev v zgodovini nogometa, toda kljub temu se je njegova zadnja epizoda v Angliji neslavno končala pri Tottenhamu. A kljub vsemu je Portugalec nekdo, ki dokaj uspešno obvladuje stresne situacije, njegov prihod pa bi lahko nakazal premik v ambicijah kluba, ki so vsekakor večje od hoje po robu prepada. Samo njegova prisotnost zagotovo dvigne ugled kluba in s tem poveča možnost za prihod velikih nogometnih imen. Toda vse tudi ni tako bleščeče. Trener, ki je znan po številnih pretresih in dramah, je zadnja stvar, ki jo Everton potrebuje. Še posebej sedaj, ko se pripravlja na selitev na nov stadion.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.