Nogomet

Benzema odrešil trpljenje Reala v 83. minuti tekme za 18. zmago sezone

Madrid, 26. 02. 2022 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
2

Nogometaši madridskega Reala so v tekmi 26. kroga španskega prvenstva tesno z 1:0 premagali Rayo Vallecano in imajo začasno na prvem mestu spet devet točk naskoka. Njihov mestni tekmec Atletico je v večernem obračunu premagal Celto z 2:0. Jan Oblak je branil vso tekmo.

Karim Benzema
Karim Benzema FOTO: AP

Rayo Vallecano danes ni bil daleč od presenečenja. S čvrsto in borbeno predstavo je bil dolgo časa pri izidu 0:0, ob koncu prvega polčasa so gostje sicer zadeli, a so bili pred zadetkom Casemira v prepovedanem položaju. Mario Suarez bi lahko poskrbel celo za vodstvo Raya, a je njegov natančen poskus ustavil vratar Thibaut Courtois.

Pritisk Reala je nato le obrodil sadove tik pred koncem, ko je domačo obrambo izigral Karim Benzema in prinesel Madridčanom tri dragocene točke. Zdaj ima Real na vrhu 60 točk, devet več kot Sevilla, ki jo v nedeljo čaka derbi kroga, mestni obračun z Betisom. Ta ima na tretjem mestu 46 točk in bi se z zmago močno približal.

Četrta Barcelona pa bo v nedeljo gostila Athletic Bilbao. V preostalih današnjih tekmah je Valencia dosegla tesno zmago proti Mallorci z 1:0, edini gol je dosegel Gabriel Paulista, dvoboj ekip spodnjega dela lestvice Getafe - Alaves se je končal z 2:2.

Statistika Jana Oblaka na tekmi s Celto
Statistika Jana Oblaka na tekmi s Celto FOTO: Sofascore.com

Zvečer je Atletico prišel do nove zmage in z njo začasno spet prehitel Barcelono na četrtem mestu. Domači so imeli terensko premoč, na zadetek pa so morali počakati do 36. minute, ko je vratarja gostov z natančnim strelom ob vratnici ugnal Renan Lodi. Isti igralec je nato v 60. minuti povišal vodstvo, Atletico pa je prednost brez večjih težav obdržal do konca.

Izidi:
Mallorca - Valencia 0:1 (0:1)
Getafe - Alaves 2:2 (0:1)
Rayo Vallecano - Real Madrid 0:1 (0:0)
Atletico Madrid - Celta Vigo 2:0 (1:0)

Statistika tekme Rayo - Real Madrid
Statistika tekme Rayo - Real Madrid FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.