Nogomet

Bayern vodil 2:0, Borussia pa v izdihljajih tekme izenačila

Dortmund, 08. 10. 2022 20.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Borussie iz Dortmunda in Bayerna iz Münchna so se na osrednji tekmi 9. kroga nemškega prvenstva na stadionu Westfalen razšli z neodločenim izidom 2:2. Bayern in Borussia si po remiju še naprej delita tretje mesto na lestvici, točko več imata Union Berlin in Freiburg, ki bosta na veliko sceno stopila v nedeljo.

Na najbolj prestižnem nogometnem derbiju na nemških tleh je sprva bolje kazalo Bayernu. Verižni nemški prvaki od leta 2013 so prvi gol dosegli v 33. minuti, po kombinirani akciji ter močnem in natančnem strelu z 20 metrov je zadel nemški reprezentant Leon Goretzka. Njegov klubski in reprezentančni kolega Leroy Sane je po "podobnem scenariju" v 53. minuti podvojil prednost na 2:0.

V nadaljevanju so rumeno-črni iz Dortmunda pritisnili z vsemi topovi. V 74. minuti je Youssoufa Moukoko znižal na 1:2, devet minut kasneje pa je francoski napadalec Anthony Modeste zapravil idealno priložnost za izenačenje.

Anthony Modeste je izenačil v izdihljajih tekme
Anthony Modeste je izenačil v izdihljajih tekme FOTO: AP

V sami končnici so Bavarci močno "trpeli" in imeli celo igralca manj, potem ko je Francoz Kingsley Coman prejel drugi rumeni karton. V izdihljajih tekme je bila pobuda domačih nogometašev le poplačana, izenačujoči gol pa je v peti minuti sodnikovega podaljška zabil Modeste.

Danes so bile na sporedu še tri tekme. Mainz in Leipzig sta se razšla z 1:1. Gostitelje je v vodstvo v izdihljajih prvega polčasa povedel Danec Marcus Ingvartsen, izenačujoči gol za Leipzig pa je dosegel Francoz Christopher Nkunku v 80. minuti. Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je tekmo v gostujoči zasedbi začel na klopi za rezervne igralce, v igro pa je vstopil v 73. minuti.

Lekarnarji iz Leverkusna so pod vodstvom novega trenerja iz Španije Xabija Alonsa, ki je sredi tega tedna zamenjal Švicarja Gerarda Seoaneja, dosegli drugo zmago v sezoni. Na domačem stadionu so premagali Schalke iz Gelsenkirchna s 4:0. Za zanesljivo zmago je dvakrat zadel nizozemski branilec Jeremie Frimpong (41., 53.), po en zadetek sta prispevala Francoz Moussa Diaby (38.) in Brazilec Paulinho (90.).

Zadnjeuvrščeni Bochum je dosegel prvo zmago v tej sezoni, potem ko je doma visoko ukanil Eintracht iz Frankfurta s 3:0, medtem ko sta se Augsburg in Wolfsburg razšla z neodločenim izidom 1:1. Werder iz Bremna je na uvodni tekmi kroga v petek v gosteh premagal Hoffenheim z 2:1.

V nedeljo bodo še tri tekme. Borussia iz Mönchengladbacha bo gostila Köln, berlinska Hertha se bo pomerila s Freiburgom, Stuttgart pa z berlinskim Unionom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- sobota, 8. oktober:

Bayer Leverkusen - Schalke                           4:0 (2:0)

Augsburg - Wolfsburg                                          1:1 (0:1)

Mainz - Leipzig                                                        1:1 (1:0)

(Kevin Kampl je za Leipzig igral od 73. minute)

Bochum - Eintracht Frankfurt                          3:0 (0:0)

Borussia Dortmund - Bayern München        2:2 (0:1)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.