Nogomet

Bayern prejel še eno bolečo zaušnico: od Bavarcev tokrat boljši Bochum

Bochum, 18. 02. 2024 22.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Nogometaši nemškega prvaka Bayerna so v zadnji tekmi 22. kroga nemške lige še poglobili krizo zadnjega obdobja. V Bochumu so namreč izgubili z 2:3 in zdaj po popolnem krogu za vodilnim Bayerjem zaostajajo že osem točk.

Bayern je v tem koledarskem letu izgubil tri ligaške tekme; a če je sicer boleč poraz z neposrednim tekmecem z vrha lestvice Bayerjem (0:3) za vodstvo in navijače morda še sprejemljiv, pa bosta izgubljeni tekmi z Werderjem (0:1) in današnja z Bochumom verjetno kmalu poskrbeli za kadrovske menjave v klubu.

Bavarci so bili danes neprepričljivi že v uvodu, a so prek Jamala Musiale vseeno povedli. A je najprej Takuma Asano izenačil, še v prvem polčasu pa je za preobrat poskrbel Keven Schlotterbeck. Težave Bayerna so se povečale v 78. minuti, ko je Dayot Upamecano zakrivil najstrožjo kazen in moral po drugem rumenem kartonu z igrišča. Kevin Stoger je povišal vodstvo na 3:1, v končnici tekme pa oslabljeni Bayern iskal vsaj izenačenje; prvi strelec lige Harry Kane pa je s 25. golom v sezoni zgolj kozmetično popravil slab vtis, zmaga pa je ostala doma.

Statistika tekme: Bochum vs Bayern München
Statistika tekme: Bochum vs Bayern München FOTO: Sofascore.com

Nov spodrsljaj Bayerna je na široko odprl vrata na poti do naslova Leverkusnu. Lekarnarji so svoj del naloge v tem krogu, sicer ne brez težav, dobro opravili že v soboto, ko so premagali Heidenheim z 2:1. Tretji Stuttgart je prav tako z 2:1 ugnal Darmstadt, četrta Borussia Dortmund je igrala le neodločeno 1:1 z Wolfsburgom. Leipzig slovenskih nogometašev Benjamina Šeška (igral je od 67. minute) in Kevina Kampla (ni dobil priložnosti za igro) je gostila Borussio Mönchengladbach in zmagala z 2:0.

Na lestvici ima Bayer 58 točk, Bayern 50, Stuttgart 46, Dortmund 41, Leipzig je peti s 40.

Nemško prvenstvo, 22. krog, izida nedeljskih tekem:
Freiburg - Eintracht Frankfurt              3:3 (2:2)
Bochum - Bayern München                     3:2 (2:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
19. 02. 2024 09.38
-11
Zadnje cajte je štab Bayerna zelo težko razumet. Zaj. *** so že prejšnjo sezono, ko niso pravi čas nabavili devetke, zdaj pa tole. Ladja tone, kapetan ostaja...
RUBEŽ
19. 02. 2024 08.11
-6
Mislim, kaj je narobe z vodstvom? Zakaj tega Tuchla ne naženejo? Pa če gre ekonom z igralci na tekmo, slabše ne more biti. Zdaj se vidi "strokovnost" Brace in Kahna. Poden od podna. Ta sezona ne bo za pozabo. Ostala bo globoko v spominu zaradi neuspeha z igralci, ki so sposobni največjih rezultatov. Žal nimajo za to primernega trenerja.