Nogomet

Barcelona 13. junija z novim predsednikom

Barcelona, 29. 01. 2010 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Katalonski nogometni ponos, španski in evropski prvak ter zmagovalec svetovnega klubskega prvenstva, bo 13. junija dobil novega predsednika. Takrat se bo iztekel mandat sedanjemu predsedniku Joanu Laporti, ki je Barcelono vodil zadnjih sedem let.

Joanu Laporti se 13. junija izteče predsedniški mandat.
Joanu Laporti se 13. junija izteče predsedniški mandat. FOTO: Reuters

Najresnejša kandidata za njegovega naslednika sta sedanja podpredsednika Alfons Godall in Jaume Ferrer, kandidaturo pa je najavil tudi Sandro Rosell, nekdanji tesni sodelavec Juana Laporte, ki pa je po sporu s predsednikom leta 2005 odstopil s podpredsedniškega položaja.

Barcelona je v letu 2009 osvojila rekordnih šest lovorik, proračun kluba pa ocenjujejo na 400 milijonov evrov.
 

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

urosev
02. 02. 2010 16.54
upam da nasleden ne bo prodajal ključnih igralcev samo da bi bolje zaslužil.
Fin Lucu Drazovic
01. 02. 2010 20.18
JA 4 LETA SLABA 2 DOBRA HALA MADRID
BOIXOS_NOIS
31. 01. 2010 19.05
eXer30.01.2010, 16:47 0 @BOIXOS_NOIS Ne se slepit. Pri vseh poslih je imel svojo besedo tudi Laporta. To je bil velikrat povod za slabo vzdušje v ekipi in vseh tistih negodovanj Rijkaarda. Pa tudi letos mi je bil smešen. Na vse pretege je silil na kamere, da čimprej razloži vsem, kako zaostal je Perez, ker meče toliko denarja za igralca, oz. igralce, ter da Barca ne bo ustrahovana zaradi teh dejanj in da ne bodo brezglavo metali denarja.. In kaj naredi? Podari najboljšega strelca ekipe plus 66 mil. dolarjev za napadlaca. To se mi je zdel Absurd. Ko pa bi rabil manj dat za Riberya, pa ni hotel, pa bi Riberya veliko bolj potrebovali, saj Henry preprosto ni več pravi za Barco.. No ja, bomo videli. @ nimas blage!! etooa so dal vn iz ekipe ker so mu drugi zameral ker je biv prevec sebicn kar bi jih skor kostal prvenstva!! tesko je pa bit naj strelec ekipe ce ti xavi, messi pa iniesta dajejo take zoge da jih sam se porins not!! ne se neki delat pamtn a blega nimas kako pa kaj je!! ce bi spremlu ene zadnih 8-9 tekm u prejsni sezoni bi vidu da sta bla xavi pa etoo nekak na bojni nogi ;) ... kaj misls da bojo xavia prodal al etooa?? bodi pozdravljen .. pa ce te se kej zanima kr uprasi ;)
pepelka22
31. 01. 2010 09.57
ja se strinjam res skoda da ne kandidira ker bi sigurno spet zmagu; pa super je kar je naredu za barco
tilenresnik
30. 01. 2010 18.23
Laporta je odličen predsednik je škoda da ni ponovno kandidiral
eXer
30. 01. 2010 16.47
@BOIXOS_NOIS Ne se slepit. Pri vseh poslih je imel svojo besedo tudi Laporta. To je bil velikrat povod za slabo vzdušje v ekipi in vseh tistih negodovanj Rijkaarda. Pa tudi letos mi je bil smešen. Na vse pretege je silil na kamere, da čimprej razloži vsem, kako zaostal je Perez, ker meče toliko denarja za igralca, oz. igralce, ter da Barca ne bo ustrahovana zaradi teh dejanj in da ne bodo brezglavo metali denarja.. In kaj naredi? Podari najboljšega strelca ekipe plus 66 mil. dolarjev za napadlaca. To se mi je zdel Absurd. Ko pa bi rabil manj dat za Riberya, pa ni hotel, pa bi Riberya veliko bolj potrebovali, saj Henry preprosto ni več pravi za Barco.. No ja, bomo videli.
BOIXOS_NOIS
30. 01. 2010 10.57
eXer29.01.2010, 22:08 3 Hmm.. to o tem kako ni brezglavo kupoval igralce.. Hleb, Cacares, Chygrinski.. Pogoreli na polni črti.. Za moje pojme se je mogoče celo malo preveč vmešaval v sam igralsi kader, sprejemal je svoje odločitve, velkrat preslišal želje trenerja, zato mu je priljubljenost dokaj upadla. Malo se je popravil sedaj, a še vedno daleč od tega da bi bil popoln, Ampak sej je samo človek, vsak dela napake, in če nekdo ljubi klub, kot ga ljubi on, je povsem normalno, da se skuša čimveč vključevati v vse aspekte kluba, tudi če to ne nosi najboljše posledice. Sam ga imam osebno precej rad, imel je karizmo, odnos, in nasploh je dobra oseba. Pogrešal ga bom in res ne bo več isto brez njega. A mogoče bo še boljše.. Bomo vidli.. ;) Skratka, Laporta, hvala za vse trenutke, dobre in slabe, pa srečno v politični karieri!! @ pa kaj ti misls da je te 3 igravce on zbrv al trener?? za caceresa nevem ... hleba je pa hotu rijkaard, chygrynskya je pa hotu guardiola ... poglej kaj je pa blo iz ronaldinha k ga je prpelu ;) za njega se je pa odlocu laporta !! ... prfektn predsednik je biv .. SVAKA MU CAST !!
eXer
30. 01. 2010 02.25
@TheSmartHead Stvar je v tem, da je klubska polica taka, da preprosto ne dovoli več kot 2 mandata zapored za istega človeka. Letos se izteče že njegov drugi zaporedni mandat, zaradi katerega več nima pravice kandidirati za ponovni položaj v klubu.
TheSmartHead
30. 01. 2010 02.01
Zakaj pa Laporta ne kandidira znova? Ker vsaka mu čast, bil je res odličen predsednik kluba!
sneijder10
29. 01. 2010 22.31
haha se spomnte k je reku laporta da ce bo predsednik da bo prpelu backhama v barco ? in pol beckham pride v real hahaha
eXer
29. 01. 2010 22.08
Hmm.. to o tem kako ni brezglavo kupoval igralce.. Hleb, Cacares, Chygrinski.. Pogoreli na polni črti.. Za moje pojme se je mogoče celo malo preveč vmešaval v sam igralsi kader, sprejemal je svoje odločitve, velkrat preslišal želje trenerja, zato mu je priljubljenost dokaj upadla. Malo se je popravil sedaj, a še vedno daleč od tega da bi bil popoln, Ampak sej je samo človek, vsak dela napake, in če nekdo ljubi klub, kot ga ljubi on, je povsem normalno, da se skuša čimveč vključevati v vse aspekte kluba, tudi če to ne nosi najboljše posledice. Sam ga imam osebno precej rad, imel je karizmo, odnos, in nasploh je dobra oseba. Pogrešal ga bom in res ne bo več isto brez njega. A mogoče bo še boljše.. Bomo vidli.. ;) Skratka, Laporta, hvala za vse trenutke, dobre in slabe, pa srečno v politični karieri!!
zagi...
29. 01. 2010 21.40
laporta je tk car...ne pa neki glazerji :D
Smartinec8
29. 01. 2010 21.34
BOIXOS_NOIS
29. 01. 2010 21.29
Laporta je biv zadetek v povno ... je biv ful komuniceran s trenerjem in ni brezglavo kupovou igravce !! upam da bo naslednik tut tak !!