Nogomet

Ballack ob kapetanski trak?

Berlin, 22. 10. 2008 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nemški nogometni reprezentanci še vedno vre, najslabši pa so odnosi na relaciji trener Joachim Löw – kapetan Michael Ballack.

Joachim Löw in Michael Ballack
Joachim Löw in Michael Ballack FOTO: Reuters

Slabi odnosi na relaciji Joachim LöwMichael Ballack dosegajo vrelišče. Nemški nogometni selektor zameri članu Chelsea neprijazen 'nastop' v medijih. Ballack je branil Torstna Fringsa, ki pri Löwu nikakor ne dobi prave priložnosti; proti Rusiji je igral vsega šest minut, medtem ko proti Walesu sploh ni stopil na igrišče.

"V kolikor nekoga ne spoštuje naj mu to odkrito pove. Igralci nemške reprezentance si vendar zaslužimo spoštovanje,“ je za nemški Bild dejal kapetan Elfa. "Michaelu bom ob prvem snidenju povedal, da sem nad njegovim izpadom zelo razočaran. Vztrajal bom na sestanku. Kakšni bodo zaključki ne vem,“ je za omenjeni časnik povedal Löw.

Po poročanju Reutersa utegne nemški selektor Ballacka razrešiti z mesta kapetana.

Bierhoff in Zwanziger na strani Löw

Na stran Löwa sta se že postavila tudi direktor reprezentance Oliver Bierhoff in predsednik Nemške nogometne zveze Theo Zwanziger. "Ballack me je razočaral, saj imajo lahko njegovi nepotrebni komentarji hude posledice. Moštvo v zadnjih letih stalno napreduje, imamo odlično vzdušje, zdaj pa je kapetan poskrbel za škandal. Nihče nima pravice javno ocenjevati odločitve selektorja, tudi če gre za našega najboljšega igralca. Avtoriteta prvega moža reprezentance mora obstajati. To mora biti prioriteta, brez katere ne bomo prišli do uspehov," ni najboljše volje niti Zwanziger.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evgen672
22. 10. 2008 22.12