Nogomet

Avtobus Rigasa udeležen v prometni nesreči, med potniki tudi slovenski nogometaš

Riga, 01. 02. 2022 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avtobus članskega moštva latvijskega prvoligaša Rigasa je bil v soboto zvečer udeležen v prometni nesreči, v kateri na srečo ni bil nihče huje poškodovan. Med udeleženci je bil tudi slovenski nogometaš Žiga Lipušček, ki je bil leta 2016 udeležen v tragični prometni nesreči mladih nogometašev Maribora, v kateri sta življenje izgubila Damjan Marjanović in Zoran Baljak, Ljubomir Moravac pa se je huje poškodoval.

Prometna nesreča se je zgodila ob vračanju Rigasa s prijateljske tekme pri HJK Helsinkih, ki so jo dobili Latvijci z 0:2. Le nekaj minut pred nesrečo je latvijski klub na družbenih omrežjih objavil posnetek, kako moštvo na bencinski črpalki poriva avtobus, ki je imel težave pri speljevanju v težkih snežnih razmerah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prav omenjene vremenske razmere so nedolgo zatem privedle do trčenja, ki se je zgodilo približno 40 kilometrov od latvijske prestolnice Rige. Po poročanju latvijskega moštva je avtobus pri majhni hitrosti trčil v nasproti vozeče vozilo, kar je povzročilo zdrs s ceste in pristanek avtobusa na boku v obcestnem jarku. "V soboto zvečer je bil avtobus članskega moštva ob vračanju s tekme v Helsinkih udeležen v prometni nesreči. Približno 40 kilometrov od Rige se je zgodil čelni trk z vozilom, ki je zapeljalo na napačno stran cestišča. Zaradi slabih vremenskih razmer hitrost ni bila velika, a se trku ni bilo mogoče izogniti. Po njem je avtobus zdrsnil s ceste in se prevrnil na bok," so nesrečo opisali v klubskem poročilu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Potniki avtobusa, med katerimi je bil tudi 25-letni slovenski nogometaš Žiga Lipušček, so jo na srečo odnesli brez hujših poškodb, a so tri vseeno odpeljali v bolnišnico: "S skupnimi močmi se je nogometašem in strokovnemu štabu uspelo rešiti iz avtobusa skozi evakuacijsko okno. Dva igralca in en član osebja so potrebovali prvo pomoč, kasneje pa so jih odpeljali v bolnišnico. Vsi potniki so bili po nesreči v šoku. Več igralcev je utrpelo lažje poškodbe, nihče pa se ni poškodoval tako hudo, da bi bila zaradi tega ogrožena njegova nogometna kariera. Med naštetimi poškodbami so predvsem udarnine, odrgnine in poškodbe zob, eden izmed igralcev pa bo potreboval operacijo nosu."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob tem se je latvijski prvoligaš mimoidočim in reševalcem zahvalil za pomoč: "Klub se iskreno zahvaljuje reševalcem za hiter odziv, pa tudi vsem mimoidočim, ki so se ustavili in hitro poklicali pristojne službe ter v avtomobile sprejeli premražene udeležence nesreče."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

toti mišek
01. 02. 2022 18.11
A ni bil tudi potapljač iz Pirana v avtobusu?
Cuska74
01. 02. 2022 14.12
ANGEL VARUH JIH JE ČUVAL.