Nogomet

Rangnick: To je kompaktna ekipa z izjemnim posameznikom v ospredju

Ljubljana, 05. 09. 2024 17.32 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca v petek odpira novo sezono Lige narodov, kjer se bo v skupini B3 dvakrat pomerila z Avstrijo, Norveško in Kazahstanom. Sprva bodo v Stožicah gostovali nogometaši Avstrije, ki jih vodi Ralf Rangnick. Slednji se zaveda, da naloga v Ljubljani ne bo lahka.

Naši severni sosedi so se na obračun v Ljubljani pripravljali v Celovcu, selektor Ralf Rangnick pa je s pripravami zadovoljen: "Stvari, ki smo si jih želeli na treningih, smo uspeli dobro izpeljati. Fantje so kot ponavadi zelo predani zadevi. Zdaj smo veseli, da se spet začenja."

Avstrijci se zavedajo, da naloga v Ljubljani ne bo lahka. Slovenija se je tako kot Avstrija na minulem evropskem prvenstvu v Nemčiji prebila v osmino finala. Slovenci so po enajstmetrovkah klonili proti Portugalski, Avstrijci pa po rednem delu s Turki. 

Ralf Rangnick
Ralf Rangnick FOTO: AP

"Med evropskim prvenstvom niso prejeli niti enega zadetka iz igre. Torej lahko vidite, kako težko je proti njim. Zelo kompaktna, povezana ekipa z izjemnim posameznikom po imenu Šeško v ospredju. Moramo poskušati igrati hitro, spreminjati ritem in se hkrati dobro braniti na drugi strani. Pomembno je, da ne prejmemo zadetka," pravi Rangnick, ki je preden je sedel na avstrijsko klop, začasno vodil Manchester United. 

Predogled Slovenija - Avstrija
Predogled Slovenija - Avstrija FOTO: Sofascore.com

Selektor Avstrije ne bo mogel računati na Samsona Baidooja, ki se je pridružil reprezentanci do 21 let, Phillipa Lienharta, ki je odsoten zaradi družinskih zadev, in Kevina Dansa, ki se vrača po poškodbi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Avstrija in Slovenija sta se doslej pomerili štirikrat, trikrat so slavili Avstrijci, enkrat Slovenci. Na zadnjem medsebojnem srečanju oktobra 2019 je v Stožicah z 0:1 slavila avstrijska zasedba. 

Takrat je bil v kadru gostov tudi Marko Arnautović, ki pa ni dobil priložnosti. O prihajajoči tekmi je dejal: "Gledamo predvsem nase in na to, kako lahko dominiramo na tekmi. Poznam nekatere igralce iz Slovenije in vem, da so dobri igralci. Zagotovo ne bo lahko."

Marko Arnautović
Marko Arnautović FOTO: AP

Napadalec Arnautović, ki se pred gostovanjem v Sloveniji dobro počuti, poudarja: "Želimo si zmagati v tej skupini, a vemo, da ne bo lahko. Slovenijo smo videli na evropskem prvenstvu. Tudi Norveška in Kazahstan sta dobri reprezentanci, a vseeno želimo zmagati vsako tekmo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
05. 09. 2024 21.54
+2
Avstrijci so na EP v Nemčiji igrali odličen nogomet...trda igra, zelo nevarni v kontra napadih. Če jih naši premagajo, bom zelo presenečen. Remi bo že uspeh.
gullit
05. 09. 2024 18.11
+5
Zelo dober trener, ki počasi vrača Avstrijce na pota stare slave. Spominjam se Ogrisa ter Hercoga v 90 letih, strah in trepet sta bila. No pa tudi že prej so bili še boljši, po vojni ter v 70 ko so celo premagali takrat zahodne Nemce.