Nogomet

Atletico v izdihljajih tekme do točke proti Real Madridu

Madrid, 29. 09. 2024 23.15 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V osmem krogu španskega prvenstva sta se udarila Atletico Madrid in Real Madrid. Beli balet je v 64. minuti povedel, domači navijači pa so v nadaljevanju proti Thibautu Courtoisu zmetali število trdih predmetov. Glavni sodnik je tekmo za nekaj minut prekinil, Atleti pa so prišli do točke v 95. minuti, ko je zadel Angel Correa.

Atletico Madrid - Real Madrid
Atletico Madrid - Real Madrid FOTO: AP

Prvo resno priložnost na madridskem derbiju so si priigrali domačini, ki so zapretili preko Juliana Alvareza, belgijski vratar Thibaut Courtois pa je odlično odreagiral in strel ubranil. Beli balet je odgovoril v 17. minuti, ko je iz velike razdalje sprožil Federico Valverde, z obrambo pa se je izkazal Jan Oblak. V dobri priložnosti se je v nadaljevanju znašel tudi Jude Bellingham, slovenski reprezentančni vratar pa je bil ponovno na pravem mestu. Končnica prvega dela je pripadla galaktikom, ki so po padcu Rodryga v domačem kazenskem prostoru zahtevali enajstmetrovko, glavni sodnik pa je bil drugačnega mnenja.

Drugi polčas so napadalneje začeli colchonerosi, kljub temu pa so do prvega nevarnega zaključka prišli nogometaši Real Madrida. Po uigrani akciji po izvedbi kota je iz ugodnega položaja sprožil Rodrygo, a meril previsoko. Vse je bilo mirno do 64. minute, ko je Vinicius Junior s predložkom našel rojaka Ederja Militaa, ki je imel dovolj časa, da je žogo sprejel, nato pa jo z močnim udarcem poslal v mrežo Atletov.

Eder Militao
Eder Militao FOTO: AP

Nezadovoljni navijači Atletica so proti Courtoisu zmetali število predmetov, med njimi nekaj vžigalnikov, glavni sodnik pa je tekmo v 69. minuti prekinil in moštvi poslal v garderobi.

Po nekajminutni prekinitvi se je tekma nadaljevala, 72. minuta je prinesla novo priložnost nogometašev v belih dresih, Oblak pa je strel Viniciusa odlično ubranil. Domačini so željo po izenačenju pokazali v 82. minuti, ko se je mogel Courtois po strelu Samuela Lina precej potruditi. V izdihljajih rednega dela tekme je iz velike razdalje sprožil rezervist Endrick, a bil premalo natančen.

Glavni sodnik je dodal še osem minut, v začetku podaljška je Antoine Griezmann zapretil iz prostega strela, žoga pa je za las preletela prečko. Pritisk colchonerosov se je nadaljeval, nagrada pa je prišla v 95. minuti, ko je z nekaj sreče za 1:1 zabil Angel Correa.

Angel Correa
Angel Correa FOTO: AP

Nekaj trenutkov kasneje je Marcos Llorente z grobim prekrškom porušil Danija Carvajala in bil "nagrajen" z rdečim kartonom. Naslednjo prekinitev smo videli v 100. minuti, ko sta z glavama trčila Aurelien Tchouameni in Robin Le Normand. Igra se po tem ni več nadaljevala, mestna rivala pa sta se razšla z delitvijo točk.

Statistika tekme Atletico Madrid - Real Madrid
Statistika tekme Atletico Madrid - Real Madrid FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

La Liga, 8. krog, nedelja, 29.9.2024, izidi:

Celta Vigo - Girona 1:1 (0:1)

Athletic Bilbao - Sevilla 1:1 (1:0)

Betis - Espanyol 1:0 (0:0)

Atletico Madrid - Real Madrid 1:1 (0:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.