Nogomet

Topničarji po prepričljivem vodstvu trpeli za uvodno zmago sezone, razpoložene srake

London, 12. 08. 2023 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Nogometaši Arsenala so uspešno začeli novo sezono angleškega prvenstva. V prvem krogu so na domačem stadionu premagali Nottingham Forest z 2:1. Prvi dvoboj dneva na angleških zelenicah se je začel s polurno zamudo zaradi tehničnih težav novega sistema vstopnic, je poročal Guardian. Tik pred predvidenim začetkom je bilo namreč zunaj stadiona še okoli 30.000 navijačev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sam obračun pa je minil predvsem v znamenju topničarjev, ki so že do polčasa zadeli dvakrat in postavili temelje zmagi v prvem krogu. Eddie Nketiah je zadel po 26 minutah, s sijajnim strelom od daleč pa je izid prvega polčasa v 32. minuti postavil Bukayo Saka. V drugem delu je Arsenal prav tako prevladoval, gol pa prejel po lepem protinapadu Foresta, ki ga je končal Taiwo Awoniyi v 82. minuti. Kljub vsemu so varovanci Mikela Artete dokaj zanesljivo zadržali prednost in osvojili tri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Večerni obračun v Newcastlu so dobile domače srake. Boljše so bile od Aston Ville s 5:1. Lani četrtouvrščena ekipa Newcastla je povedla prek nove okrepitve Sandra Tonalija v šesti minuti. Izenačil je Moussa Diaby v 11. minuti, pet minut kasneje pa je Newcastle vodil po zadetku Alexandra Isaka. V drugem polčasu so končni izid postavili Isak z drugim zadetkom na tekmi v 58., Callum Wilson v 77. minuti in Harvey Barnes v 90. minuti. Na preostalih tekmah sta se Bournemouth in West Ham razšla brez zmagovalca (1:1), Brighton je bil doma s 4:1 boljši od novega prvoligaša Lutona, Fulham je v gosteh premagal Everton z 1:0, z enakim izidom pa je bil Crystal Palace prav tako v gosteh boljši od še enega novinca Sheffield Uniteda.

Erling Haaland
Erling Haaland FOTO: AP

Že v petek je prvak Manchester City s 3:0 ugnal Burnley po zaslugi dveh golov Erlinga Haalanda. Norvežan ni potreboval prav veliko časa za prvi gol v sezoni, ki je bil tudi prvi v premier ligi: Burnley se je že po štirih minutah znašel v zaostanku. Haaland, ki je prejšnjo sezono končal z rekordnimi 36 zadetki, je strelsko formo potrdil še v 36. minuti z drugim zadetkom na tekmi. V drugem polčasu se je med strelce za goste vpisal še Rodri v 76. minuti. Nekaj skrbi je prvakom povzročil le Kevin De Bruyne, ki je moral zaradi poškodbe sredi prvega polčasa zapustiti igrišče.

Arsenal vs Nottingham Forest
Arsenal vs Nottingham Forest FOTO: Sofascore.com

 

Izidi, angleška liga, 1. krog:              
Burnley – Manchester City 0:3 (0:2)
Haaland 4., 36., Rodri 76.

Arsenal – Nottingham Forest   2:1 (2:0)
Nketiah 26., Saka 32.; Awoniyi 83.

Bournemouth - West Ham 1:1 (0:0)
Solanke 82.; Bowen 51.

Brighton - Luton   4:1 (1:0)
March 36., Pedro 71./11-m, Adingra 85., Ferguson 95.; Morris 81./11-m

Everton - Fulham  0:1 (0:0)
Reid 73.

Sheffield United - Crystal Palace  0:1 (0:0)
Edouard 49.

Newcastle - Aston Villa   5:1 (2:1)
Tonali 6., Isak 16., 58., Wilson 77.,

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.