Nogomet

Arsenal za vezista poslal več kot 120 milijonov evrov vredno ponudbo

London, 28. 06. 2023 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poletni nogometni prestopni rok se je šele dobro začel, a že kmalu bi lahko dobili rekorderja. Arsenal je namreč močno okrepil ponudbo, ki jo je West Ham Unitedu poslal za angleškega vezista Declana Rica.

Declan Rice je eden najbolj opevanih angleških talentov, ki pri le 24 letih velja za enega najboljših nogometašev na svojem položaju. A to hkrati pomeni, da ga West Ham United postavlja zelo visoko, kar vpliva tudi na višino njegove odškodnine. 

Declan Rice je na morebiti zadnji tekmi v dresu West Hama moštvo popeljal do zmage v Konferenčni ligi
Declan Rice je na morebiti zadnji tekmi v dresu West Hama moštvo popeljal do zmage v Konferenčni ligi FOTO: AP

Na naslov moštva z vzhodnega dela Londona so Topničarji poslali že dve ponudbi, ki nista bili dovolj visoki. West Hamov lastnik David Sullivan je namreč vztrajal pri tromestni številki, ko govorimo o milijonih funtov odškodnine. In to se je v tretje tudi zgodilo. Po zanimanju Manchester Cityja, ki se je Arsenalu pridružil v lovu na vezista, so se Topničarji odločili močno povišati ponudbo za angleškega reprezentanta.

Po poročanju Athleticovega Davida Ornsteina je namreč strateg Topničarjev Mikel Arteta prepričal lastnike Arsenala, da sežejo globoko v denarnico in West Hamu ponudijo 100 milijonov funtov (približno 116 milijonov evrov) ter še morebitnih pet milijonov funtov (približno šest milijonov evrov) dodatkov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Astronomska vsota, ki se bo izenačila z vsoto, ki jo je Chelsea odštel za Enza Fernandeza in presegla vsoto, ki jo je Real Madrid v tem prestopnem roku odštel za Juda Bellinghama, naj bi bila dovolj, da Sullivan spusti Rica iz rok, kot mu je obljubil po zmagi v finalu Konferenčne lige. Po poročanju strokovnjaka za prestope Fabrizia Romana bo West Ham vseeno še nekoliko počakal na morebitno izboljšano ponudbo Manchester Cityja, sicer pa je pripravljen sprejeti Arsenalovo ponudbo za Rica.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.