Nogomet

Arsenal osvojil angleški superpokal

London, 06. 08. 2023 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Arsenal, podprvak premier lige, je zmagal v angleškem nogometnem superpokalu. Na Wembleyju v Londonu je po kazenskih strelih premagal Manchester City, ki je v prejšnji sezoni dobil tako ligo kot tudi pokal FA. Redni del se je končal z 1:1 (0:0).

 Arsenal je zmagal v angleškem nogometnem superpokalu
Arsenal je zmagal v angleškem nogometnem superpokalu FOTO: AP

V 77. minuti je za sinjemodre izjemno zadel rezervist Cole Palmer z levico z roba kazenskega prostora. Ko je že kazalo, da bo City osvojil sedmo tovrstno lovoriko, pa je tik pred koncem udaril Arsenal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že globoko v sodnikovem dodatku tekme, v 101. minuti, je Leandro Trossard streljal, žoga je zadela švicarskega reprezentanta Manuela Akanjija in končala v mreži. Zmagovalca so tako odločale enajstmetrovke, v katerih so bili natančnejši igralci Arsenala. Za City sta zgrešila Kevin De Bruyne in Rodri, zadnji zadetek za slavje Topničarjev je zabil Fabio Vieira.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

City je po porazu v prejšnjih dveh letih, lani je klonil proti Liverpoolu, predlani pa z Leicester Cityjem, tretjič v nizu ostal praznih rok v "Community Shieldu", ki je bil ustanovljen leta 1908. S tem je s šestimi lovorikami ostal na šestem mestu. Arsenal je osvojil sedemnajsti superpokal in je na drugem mestu za Manchester Unitedom (21).

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
07. 08. 2023 20.30
So bili eni hudo pametni ko sem napovedal Arsenalovo sezono uspehov.
RUBEŽ
06. 08. 2023 21.19
-1
Pepček, prva lovorika v minus.HAHAHA
kebbab
07. 08. 2023 16.09
+1
Konec je obdobja podplačevanja sodnikov. Zdaj bomo vzeli tisto kar so nam pokradli u korupcikski eri.