Nogomet

'Arsenal bi moral iskati tretji zadetek, Arteta postaja drugi Mourinho'

London, 28. 10. 2024 14.46 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V derbiju 9. kroga angleškega nogometnega prvenstva sta se trenutno drugouvrščeni Liverpool in tretjeuvrščeni Arsenal razšla brez zmagovalca. Londončani so na Emiratesu vodili vse do zadnjih minut, ko je zasedbo z Anfielda za končnih 2:2 z izenačujočim zadetkom rešil izkušeni Mohamed Salah. S točko niso bili zadovoljni ne v enem ne v drugem taboru, dasiravno vodilni Manchester City točkovno ni (preveč) ušel najbližjima zasledovalcema.

Topničarji so imeli vse v svojih rokah, Bukayo Saka in Mikel Merino sta poskrbela za vodstvo Arsenala najprej pri izidu 1:0 in nato po izenačujočem zadetku Virgila Van Dijka še za 2:1, nato pa je Mohamed Salah v zaključku tekme meril v polno za delitev točk, ki ni osrečila nikogar.

Ugledni strokovni komentatorji na Otoku poudarjajo, da zapravljeno priložnost za osvojitev polnega izkupička lahko bolj obžalujejo v taboru trenutno tretjeuvrščenega moštva, ki po devetih odigranih krogih za vodilnim Manchester Cityjem zaostaja za pet točk (23:18). "Mikel Arteta (trener Arsenala, op. p.) bi po golu Merina moral ukazati svojim nogometašem, naj skušajo doseči še tretji zadetek, s katerim bi najverjetneje dobili derbi in se točkovno znova približali vodilnim meščanom. Tako pa so negodnemu tekmecu dopustili, da se v zaključku obračuna vrne v igro celo za zmago. Vse bolj se zdi, da sicer odlični Španec na klopi topničarjev še ni razvil tako potrebnega "ubijalskega" instinkta, kako velike tekme pripeljati do srečnega konca," je v studiu Sky Sportsa med drugim dejal legendarni Roy Keane.

Trent Alexander-Arnold in Arne Slot po koncu derbija na Emiratesu, na katerem sta moštvi Arsenala in Liverpoola na derbiju 9. kroga angleške Premier league remizirali z 2:2.
Trent Alexander-Arnold in Arne Slot po koncu derbija na Emiratesu, na katerem sta moštvi Arsenala in Liverpoola na derbiju 9. kroga angleške Premier league remizirali z 2:2. FOTO: AP

Legendarni irski nogometaš, danes pa strokovni sodelavec na omenjenem Sky Sportsu, je brez dlake na jeziku šel še korak dlje in Arteto označil za "novega" Joseja Mourinha. "Podobno je na vrhuncu trenerske slave počel Mourinho. Ko je njegovo moštvo prešlo v vodstvo, bi običajno "zaprl" tekmo. A tega se v sodobnem nogometu ne počne več. Minili so časi obrambno naravnanega nogometa, danes se išče zadetek več v tekmečevi mreži, a verjamem, da se bo Arteta znal kaj naučiti iz lastnih napak," je kontroverzni Keane. 

V taboru redsov so realno ocenili potek dogodkov na igrišču in prikimali trditvi večine komentatorjev, da je delitev točk najpravičnejši epilog derbija 9. kroga. "Arsenal je bil brez kančka dvoma boljše moštvo v prvem polčasu. Tokrat nismo bili na želeni ravni, morda tudi vsled dejstva, da smo imeli po tekmi v Ligi prvakov sredi tedna manj časa za regeneracijo in pripravo na derbi. A pustimo zdaj to, zmage si nismo zaslužili," je bil kratek in jasen strateg Liverpoola Arne Slot

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • BRICKS 1
  • BRICKS 2
  • BRICKS 3
  • BRICKS 4
  • BRICKS 5
  • BRICKS 6
  • BRICKS 7

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.