Nogomet

'Ko smo dobri, smo sposobni vsega, ko smo slabi, smo zares slabi'

London, 24. 04. 2024 11.20 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Da se odsotnost ta čas z naskokom najboljšega posameznika moštva Cola Palmerja ne bo poznala, je pred londonskim derbijem z Arsenalom zagotavljal Mauricio Pochettino. In se – ne prvič letos – krepko uštel. Njegovi varovanci so na Emiratesu delovali povsem nebogljeno in doživeli najhujši poraz v vsej zgodovini obračunov s topničarji (0:5), po katerem je vse bolj jasno, da Pochettino ne bo več dolgo trener na Stamford Bridgeu.

Leandro Trossard je že v četrti minuti poskrbel za zgodnje vodstvo Arsenala, pri izidu 1:0 pa je ostalo vse do konca prvega polčasa. Med odmorom je Mauricio Pochettino, kot je kasneje razkril na novinarski konferenci, varovancem dejal, da si še enega tako bledega uvoda v polčas enostavno ne smejo privoščiti. 

A so si ga, in to še hujšega. V 57. minuti je semafor na Emiratesu kazal že 3:0, ko sta zadela Ben White in Kai Havertz. Ista nogometaša sta med 65. in 70. minuto poskrbela, da je v mreži modrih odjeknila petarda. "Ko smo dobri, smo sposobni vsega. Ko smo slabi, smo zares slabi," je razočarani Pochettino zaključil po tekmi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poteza navijačev, ki pove vse o stanju duha na Stamford Bridgeu 

Kaj vse gre trenutno narobe pri Chelseaju, bi lahko naštevali v nedogled. V 34 krogih so prejeli že 57 zadetkov, kar je največ v njihovi zgodovini nastopanja v Premier League. Številke pa ne povedo vsega. Morda celo bolj zgovorna je bila telesna mimika nogometašev z milijonskimi pogodbami, ki so celoten drugi polčas delovali, kot da sami sebi ne verjamejo, da lahko pridejo do rezultata. 

Piko na i so postavili njihovi v usodo vdani navijači, ki so v zaključku pri izidu 5:0 podaje gostov pospremili s pomenljivimi vzkliki "ole". 

Cole Palmer – edina svetla točka porazne Chelseajeve sezone.
Cole Palmer – edina svetla točka porazne Chelseajeve sezone. FOTO: AP

Pochettino ni imel prav, odsotnost Palmerja se je še kako poznala 

Bistveno krajši bi bili, če bi naštevali svetle točke letošnje Chelseajeve sezone. Verjetno edina je Cole Palmer, ki je po prestopu iz Manchester Cityja utišal kritike in upravičil status enega največjih angleških upov. V tej sezoni je v vseh tekmovanjih sodeloval pri že 38 zadetkih (25 golov, 13 asistenc), tokrat pa ga ni bilo zaradi bolezni. 

"Ne moremo reči, da je on razlog za naš poraz. Vsekakor je pomemben nogometaš, ki povezuje celotno moštvo, ampak mislim, da gre razloge za poraz iskati drugje," je bil realen Pochettino. 

Mauricio Pochettino ima pogodbo s Chelseajem sklenjeno do konca naslednje sezone. Veliko vprašanje je, ali jo bo oddelal do konca.
Mauricio Pochettino ima pogodbo s Chelseajem sklenjeno do konca naslednje sezone. Veliko vprašanje je, ali jo bo oddelal do konca. FOTO: AP

Pochettino se je spraševal, če si Evropo sploh zaslužijo

To je bil drugi zaporedni udarec za Chelsea, potem ko so minuli konec tedna proti Manchester Cityju izpadli v polfinalu angleškega pokala FA, kjer so sicer prikazali bistveno boljšo predstavo. V prvenstvu zasedajo skromno deveto mesto, a imajo za šestim Newcastlom le tri točke zaostanka, tako da upanje na uvrstitev v Evropo še živi. 

"Si zaslužimo Evropo? Če bomo igrali kot v soboto, potem ja. Če bomo igrali kot proti Arsenalu, pa mislim, da ne," je še pristavil nekdanji trener Tottenhama, ki je Spurse pripeljal v finale Lige prvakov. Tudi če mu bo uspelo Chelsea pripeljati v enega od evropskih tekmovanj, pa bo to veliko manj od pričakovanj z začetka sezona in skoraj zagotovo premalo, da bi svojo službo obdržal tudi v prihodnji sezoni ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

seloveroni
24. 04. 2024 17.49
+6
"Ko nam sodi gospod Manzano, smo sposobni vsega, ko ne, smo zares slabi." -Carlo Ancelotti
sencina
24. 04. 2024 17.45
-1
Petarda je za tak velik klub klofuta
humantec
24. 04. 2024 15.43
+1
kdaj je bil Chelsea dober klub?🤣🤣
Sisli288
24. 04. 2024 14.02
+2
Izgleda da je Pochettino izgubil garderobo. Igralci so se ga navaličali.
komarec
24. 04. 2024 13.19
+5
To pa je res inteligentna nogometna izjava. Ko bo dež bo tudi mokro, ponoči bo tema, podnevi pa dan. Hahahahahahahahahaha.
Amor Fati
24. 04. 2024 14.54
+0